dijous, 6 d’octubre del 2016

CSQP s’abstindrà en la proposta de JxSí i la CUP sobre el referèndum i rebutjarà unes eleccions constituents



PAÍS - PRINCIPAT





La coalició d’esquerres votarà a favor d’encoratjar els ajuntaments a impulsar els debats constituents en l’àmbit local.








Joan Coscubiela i Rabell parlen en veu baixa al ple del parlament (fotografia: ACN).







 Per: Redacció

06.10.2016  14:01





CSQP s’abstindrà en la votació de la proposta de resolució de JxSí i la CUP que fixa el referèndum vinculant com molt tard el setembre del 2017 i, en canvi, votarà en contra de la convocatòria d’eleccions constituents en els sis mesos següents del referèndum en cas que guanyi l’opció independentista. Així doncs les dues resolucions més transcendents sobre el full de ruta del procés s’aprovaran amb els 72 vots a favor de JxSí i la CUP, l’abstenció de CSQP i el vot en contra de la resta de grups de l’oposició.



Aquesta abstenció els comunsen la resolució sobre el referèndum presentada de manera conjunta per Junts pel Sí i la CUO confirma l’acostament de les últimes setmanes entre la coalició i el
Govern. Fonts dels comuns asseguren que continuen sense compartir el full de ruta sobiranista del Govern, però sí afirmen que hi ha hagut un acostament pel que fa al referèndum.



Més diferències hi ha en les resolucions presentades entre Junts pel Sí i la CUP sobre el procés constituent. CSQP votarà a favor d’una de les propostes conjuntes de JxSí i la CUP que fa referència a encoratjar els ajuntaments a impulsar els debats constituents en l’àmbit local.



 Encara sobre el procés constituent, CSQP rebutjarà la creació d’un consell assessor que s’hauria de crear en un termini de dos mesos però s’abstindrà en la constitució d’una comissió de seguiment parlamentària.



Més informació: La proposta conjunta de JxSí i la CUP per al referèndum del 2017






Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/csqp-sabstindra-en-la-proposta-de-jxsi-i-la-cup-sobre-el-referendum-i-rebutjara-unes-eleccions-constituents-2/