dijous, 8 de setembre del 2016

Pastor i el PP impedeixen l'explicació de Guindos sobre el cas Soria en un ple



CAS SORIA




Inicialment, tots els grups parlamentaris tret del PP havien aprovat una petició perquè el ministre d'Economia comparegués en un ple extraordinari per explicar el nomenament de l'exministre al Banc Mundial

 Els populars sostenen que només ha de comparèixer en comissió

L'oposició força De Guindos a explicar el cas Soria en un ple extraordinari


 


| 08/09/2016 a les 14:49h


El ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, al Congrés de Diputats, a Madrid. | ACN

Tots els grups parlamentaris tret del PP han aprovat aquest dijous una petició del PSOE i Podem a la junta de portaveus perquè el ministre d'Economia, Luis de Guindos, comparegui davant un ple del Congrés extraordinari per explicar el cas del nomenament i renúncia de l'exministre d'Indústria, José Manuel Soria, per ocupar un alt càrrec del Banc Mundial.




Contràriament al que pretenia el ministre, la compareixença s'hauria de produir davant del ple de la cambra, i no en comissió. Amb tot, l'abstenció de C's a una votació sobre el calendari a la mesa del Congrés ha deixat la decisió sobre la data d'aquesta compareixença a mans de la presidenta del Congrés, Ana Pastor, i ha impedit que tingui lloc la setmana que ve, com volien la resta de grups excepte el PP.




De Guindos ha de decidir ara si manté el criteri que el govern de Rajoy va desplegar la
passada legislatura –en què no va comparèixer adduint que un govern en funcions no es pot sotmetre al control de la cambra- o bé si acata la decisió del Congrés.





Després de la reunió de la Junta de Portaveus, el PP ja ha anunciat que De Guindos compareixerà a la cambra per donar explicacions, però "ho ha de fer en el si de la comissió" perquè "no hi ha precedents" sobre l'obligació del ministre de fer-ho al ple.





El portaveu del PSOE, Antonio Hernando, ha afirmat que la maniobra dels populars per evitar que la compareixença tingui lloc la setmana que ve és una nova "cacicada" que demostra que el govern del PP no vol donar explicacions per les "mentides" sobre la designació de Soria.





Els socialistes asseguren que malgrat aquestes maniobres, Pastor està "obligada" a convocar el ple per a la compareixença de De Guindos, que "haurà de donar explicacions" sobre la designació de Soria.





Enllaç noticia :

http://www.naciodigital.cat/noticia/115400/pastor/pp/impedeixen/explicacio/guindos/sobre/cas/soria/ple