dimarts, 6 de setembre del 2016

El Parlament admet a tràmit la qüestió de confiança de Puigdemont



PARLAMENT DE CATALUNYA




La mesa de la cambra catalana també accepta la tramitació de la llei sobre la hisenda pròpia amb l'oposició de C's, PSC i PP

La CUP confirma el «sí» a la qüestió de confiança






| 06/09/2016 a les 12:51h
La mesa del Parlament reunida aquest dimarts | ACN



La qüestió de confiança al president de la Generalitat ha estat formalment acceptada aquest dimarts per la mesa del Parlament. És un pur tràmit després que Carles Puigdemont ja anunciés la voluntat de celebrar el debat el proper 28 de setembre, tot i que encara cal que la Junta de Portaveus fixi definitivament la data en la reunió de la setmana que ve. La mesa ha tingut una reunió més tranquil·la que la de la setmana passada, quan es va decidir presentar recurs contra l'incident d'execució de sentència del Tribunal Constitucional per l'afer del procés constituent.



En compliment de l'article 150 del reglament del Parlament, Carles Puigdemont ha presentat un escrit amb els motius que el porten a convocar la qüestió de confiança. 
Aquest document és el que ha acceptat aquest dimarts la mesa del Parlament, que ara
haurà de comunicar-ho als portaveus dels grups parlamentaris perquè convoquin formalment el ple. El debat de la qüestió de confiança del proper 28 de setembre es farà seguint el mateix procediment que el debat d'investidura.




Aquest dimarts, però, també hi ha hagut discrepància entre els representants dels partits per l'admissió a tràmit de la proposició de llei del Codi Tributari de Catalunya, una de les lleis de desconnexió sobre la qual s'hauria d'assentar una futura hisenda pròpia catalana, i l'aprovació dels llibres primer, segon i tercer relatius a l'administració tributària de Catalunya. C's i PSC han votat en contra de la tramitació de la llei en entendre que emana de la resolució del 9-N, anul·lada pel TC. El PPC també s'hi ha posicionat en contra, tot i que a la mesa té veu però no vot. En tot cas, la proposició de llei pactada per Junts pel Sí i la CUP començarà el tràmit parlamentari i properament es fixarà el període per presentar-hi esmenes a la totalitat.





Enllaç noticia :