dimarts, 6 de setembre del 2016

El Govern obre noves «ambaixades»: Zagreb, Varsòvia, Ginebra i Copenhaguen



PROCÉS CATALÀ




Romeva destaca que aquesta representació "té retorn" en inversions a Catalunya

L'«ambaixada» a Lisboa vol impulsar «les potencialitats» entre Catalunya i Portugal






, Palau de la Generalitat | 06/09/2016 a les 15:20h







Raül Romeva, aquest dimarts Foto: Isaac Meler






Raül Romeva ha anunciat aquest dimarts l'obertura de quatre noves delegacions de la Generalitat a l'exterior. El conseller ha explicat que "Catalunya com a país, com a realitat i com a espai cultural i lingüístic, necessita una presència a l'exterior". A més, ha subratllat que "aquesta representació té retorn" en inversions i que s'estructura de manera similar a un hub. "Hem de generar una diplomàcia del segle XXI, que no consisteix en estar a tot arreu, sinó arribar a tot arreu", ha explicat.

 


La ubicació de les delegacions serà a Copenhaguen per tenir influència a Dinamarca, Finlàndia, Islàndia, Noruega i Suècia, tots cinc estats del Consell Nòrdic; Varsòvia, des d'on s'actuarà a Polònia i a la regió bàltica (Estònia, Letònia i Lituània); a Zagreb per representar Catalunya a Croàcia, Albània, Bòsnia i Hercegovina, Kosovo, Macedònia, Montenegro i Sèrbia. Finalment, el Govern té previst obrir una darrera delegació a
Ginebra (Suïssa) des d'on, segons ha dit Romeva, es pretén "influir en institucions multilaterals". Amb tot, el seu desplegament depèn de l'aprovació dels pressupostos.




L'anunci de Romeva arriba just l'endemà de la inauguració de la delegació de Lisboa, la novena "ambaixada" catalana en funcionament arreu del món.

 


MAPA DE LES DELEGACIONS DE LA GENERALITAT EN FUNCIONAMENT


  






Romeva també ha criticat la campanya contra l'independentisme que el ministre espanyol d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha dut a terme al Vaticà. El conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència de la Generalitat ha lamentat que el ministre "no representa a tots els ciutadans, només als que pensen com ell".






Enllaç noticia :