dijous, 8 de setembre del 2016

Carme Forcadell anirà a la mobilització de la Diada



La presidenta del Parlament assistirà a l'acte de Tarragona, que organitzen l'ANC i Òmnium.






per Bernat Vilaró 07/09/2016 
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, assistirà a la mobilització descentralitzada de la Diada que organitzen l'ANC i Òmnium per a l'Onze de Setembre. Tal i com ha avançat l'ACN, i ha pogut confirmar El Món. Forcadell assistirà al punt de Tarragona.




La també expresidenta de l'ANC assistirà a la mobilització "en defensa de les llibertats i els drets de la ciutadania de Catalunya", tal i com ha explicat a l'ACN, l'endemà que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, també hagi confirmat que hi participarà.



 
Segons explica l'Agència Catalana de Notícies, Forcadell ha escollit la mobilització a Tarragona tenint en compte que és un dels llocs on hi ha menys inscrits.




Ofensiva de l'Estat

 
El 18 d’agost Forcadell va rebre personalment la notificació del Tribunal Constitucional (TC) advertint-la de les sancions econòmiques en què incorrerà, així com del possible càstig penal d’inhabilitació, si no dóna compliment a les indicacions de l’Alt Tribunal, que va suspendre la votació i aprovació de les conclusions de la Comissió d’Estudi del Procés Constituent del passat 27 de juliol.




L’executiu espanyol en funcions, emparant-se en les atribucions que la reforma de la llei orgànica del TC del 2015, va demanar a l’alt tribunal que instés la Fiscalia a recollir les proves necessàries per iniciar una acció penal contra Forcadell.




El TC esperarà a rebre els arguments de la presidenta per decidir si s’obre el procediment penal per a la seva inhabilitació a través del Ministeri Fiscal o s’inicia la via de la sanció administrativa, que aplica directament el TC, en cas que els arguments aportats no satisfacin els dotze magistrats.




Tot i estar al punt de mira de l'Estat, Forcadell ha decidit assistir a la Diada, tal i com ha fet en les anteriors, com a presidenta de l'ANC, i l'any passat com a candidata de JxSí a les eleccions del 27-S.



 



Enllaç noticia :

http://elmon.cat/noticia/168731/carme-forcadell-anira-a-la-mobilitzacio-de-la-diada