dilluns, 8 d’agost del 2016

Rajoy i Rivera es reuniran dimecres per acostar posicions sobre la investidura



INVESTIDURA



El president espanyol en funcions mirarà d’aconseguir el suport de C’s però el líder taronja insisteix en l’abstenció de la seva formació.





| 08/08/2016 a les 11:24h
Mariano Rajoy i Albert Rivera, reunits al Congrés dels Diputats Foto: Europa Press



El president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, es tornaran a reunir aquest dimecres per seguir acostant posicions per a una eventual investidura del candidat popular. La trobada es portarà a terme a les deu del matí al Congrés dels Diputats i es produirà després de la reunió de la setmana passada en què els dos líders van mostrar una bona sintonia i que va servir Rajoy per mostrar un major optimisme. “Avui hem fet una passa”, va manifestar el president espanyol en funcions després de la reunió de dimecres passat amb Rivera, on va afegir que unes terceres eleccions en un any serien “una vergonya”. Malgrat aquest optimisme del president popular, la coalició taronja es manté en l’abstenció i sosté que no es passarà al "sí".



La reunió de dimecres entre Mariano Rajoy i Albert Rivera serà la segona entre els dos líders després que el president espanyol en funcions acceptés l’encàrrec de Felip VI com a candidat a una
investidura. Ara cal veure si els populars tancaran també una nova trobada amb el secretari general del Partit Socialista, Pedro Sánchez, com ja va fer la setmana passada. La trobada amb Sánchez però sembla més difícil després que els socialistes hagin reiterat el seu "no al popular i li hagi demanat que miri de trobar suports entre els seus potencials aliats.



La setmana passada Mariano Rajoy i Albert Rivera van acordar obrir “un marc de diàleg sincer” amb l’objectiu d’abordar les mesures més urgents de cara a aquesta legislatura. És per això que el cap de l’executiu espanyol en funcions va lliurar al president de C’s un document amb un conjunt d’acords de base sobre els que negociar. “Li he ofert diàleg i li he demanat que faci les aportacions que consideri”, va explciar Rajoy dimecres passat, per afegir que les diferències entre les dues formacions no són insalvables.



Rajoy també va anunciar la creació de 4 grups de treball entre les dues formacions. El primer dirigit a les reformes institucionals necessàries que passarien per reforçar la lluita contra la corrupció, la independència i la qualitat de la justícia o per la definició d’un marc d’enteniment sobre el debat territorial. El segon sobre política econòmica per fer front a les necessitats més urgents com l’aprovació dels objectius d’estabilitat pressupostària i deute públic i els Pressupostos Generals de l’Estat.



El tercer grup s’encarregaria per definir les bases “d’un pacte nacional d’Educació i Ciència” mentre que el quart abordaria les Polítiques Socials i passaria per garantir l’estat del benestar o per actualitzar el pacte de Toledo, entre d’altres mesures.






Enllaç noticia :