dijous, 18 d’agost del 2016

Rajoy accepta les condicions de Ciutadans i fixar una data d'investidura



INVESTIDURA



Aquesta tarda el dirigent del PP trucarà Ana Pastor per fixar una data per a la sessió

El president del govern espanyol en funcions corrobora les paraules d'Albert Rivera: el PP accepta el pacte anticorrupció de la formació taronja

 

El PSOE es nega a parlar amb Rajoy fins que no fixi data per a la investidura






| 18/08/2016 a les 14:43h
Mariano Rajoy i Albert Rivera, aquest dijous | Flickr PP



Mariano Rajoy ha assegurat aquest dijous que està "disposat a acudir a la sessió d'investidura" i que aquesta tarda es posarà en contacta amb Ana Pastor, presidenta del Congrés, perquè fixi una data. El dirigent del PP corrobora així les paraules d'Albert Rivera, que ha estat el primer a avançar la notícia després d'informar que els populars havien acceptat les sis condicions de Ciutadans.




Complerts aquests dos tràmits, demà mateix els portaveus de les dues formacions signaran el document proposat per Ciutadans. D'altra banda, Mariano Rajoy també té la intenció de reunir-se amb
Pedro Sánchez ja que, tot i tenir el suport de C's i probablement de Coalició Canària, li fa falta la col·laboració dels socialistes perquè la investidura tiri endavant.


Aquest dimecres, Rajoy va refermar la seva voluntat de conformar una gran coalició amb el PSOE i Ciutadans. Més enllà va remarcar que els seus tres principals objectius són "formar govern, no repetir eleccions i començar a governar". 



"Si el PP no aconseguís tirar endavant la investidura, el més probable és la celebració de noves eleccions", va apuntar, tot recordant que "seria la primera vegada des de la II Guerra Mundial que hi hauria una segona repetició" perquè els partits no s'han pogut posar d'acord. A banda, també va remarcar que "els reptes són molts i molt importants". "Necessitem socis perquè els reptes puguin ser tractats com ha de ser", va apuntar.





Enllaç noticia :