dilluns, 15 d’agost del 2016

Polèmica pel missatge colpista de l’exèrcit espanyol en suport a Rafael Nadal



MÓN > ESPANYA

El compte de Twitter de l'exèrcit va publicar una frase de Camilo José Cela dedicada al general colpista, José Millán Astray.




















La frase polèmica és de Camilo José Cela. L’escriptor gallec la va dedicar al general colpista, José Millán Astray, fundador de la legió espanyol i estret col·laborador de Franco, en un article publicat el 1949 al pamflet d’ultra-dreta El Alcázar.




L’exèrcit va esborrar el tuit i va demanar disculpes: ‘La nostra intenció ha estat felicitar en Rafel Nadal. Demanem disculpes si hem ferit la vostra sensibilitat. Retirem el tuit’. Tanmateix, ningú va donar explicacions pel missatge colpista publicat. Diversos usuaris de la xarxa van exigir responsabilitats als ministeris de Defensa i Interior espanyols.



El conseller de Justícia catalana, Carles Mundó, se’n va fer ressò i va titllar el tuit ‘d’increïble‘.












La polèmica de l’estelada
La polèmica de l’exèrcit espanyol no és la primera que involucra a Rafael Nadal en aquests Jocs. Durant l’entrega de medalles dels dobles. El tennista va aparèixer visiblement enfadat. Uns quants mitjans de Madrid van relacionar l’empipada amb una estelada que es podia veure a la grada.













Enllaç noticia :