dilluns, 22 d’agost del 2016

C's lliura un informe al TC sobre les conclusions del Procés Constituent



PROCÉS CONSTITUENT



El vicepresident segon del Parlament, José María Espejo-Saavedra, diu que la presidència va incórrer en un “frau de llei”

 

Carme Forcadell: «Els conflictes polítics es resolen políticament, no al TC»

 

 



| 22/08/2016 a les 13:19h
José María Espejo-Saavedra amb l'escrit que ha lliurat al TC. Foto: ACN



El vicepresident segon del Parlament de Catalunya i membre de Ciutadans, José María Espejo-Saavedra, ha lliurat aquest dilluns l'informe individualitzat que el Tribunal Constitucional (TC) va sol·licitar a tots els membres de la mesa sobre l'aprovació de les conclusions de la comissió d'estudi del Procés Constituent. Espejo-Saavedra considera que les actuacions del Parlament "contravenen frontalment" la sentència que l'alt tribunal va dictar el desembre del 2015 en què anul·lava la declaració del 9-N així com la interlocutòria del 19 de juliol en què el tribunal advertia de les conseqüències que podien comportar aquesta aprovació.



El representant de C's a la mesa responsabilitza directament en el seu escrit la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i sosté que va incórrer en "un frau de llei" permetent la votació i
aprovació de la resolució del 27 de juliol.



Els membres de la mesa del Parlament de Catalunya van començar a rebre a principis d'agost la notificació del Tribunal Constitucional que recollia la suspensió de les conclusions de la comissió del Procés Constituent. Un document que els instava a aturar qualsevol iniciativa vinculada al desplegament del full de ruta independentista i els advertia de responsabilitats penals en cas d'incompliment.



Aquest escrit introduïa un element nou pel que fa al que van rebre el president del Govern, Carles Puigdemont, i els seus consellers, ja que reclamava als membres de la mesa l'elaboració d'un informe individualitzat en un termini de 20 dies hàbils sobre les actuacions parlamentàries que van donar lloc a l'aprovació de la resolució del 27 de juliol per part del ple de la cambra catalana.



"En el meu informe explico que es van incomplir les resolucions del TC igual que ho vaig dir en la meva intervenció al Parlament de Catalunya", ha apuntat José María Espejo-Saavedra. Així mateix, el representant de Ciutadans al màxim òrgan de decisió de la cambra catalana ha assegurat que "ara correspon a l'alt tribunal decidir en el marc de les seves competències sobre la responsabilitat de cadascuna de les persones que van intervenir en aquest procés".






Enllaç noticia :