dilluns, 18 de juliol del 2016

La UE denuncia que la llista de magistrats detinguts estava ‘preparada’ abans del cop d'Estat Turquia



MÓN > LLEVANT



El comissari d'Ampliació europeu ha admès 'molta' preocupació per l'evolució dels esdeveniments.






El comissari d'Ampliació de la UE, Johannes Hahn






Per: Redacció 

18.07.2016  10:45




El comissari europeu d’Ampliació, Johannes Hahn, ha denunciat aquest dilluns que la llista de magistrats detinguts a Turquia després del fallit cop d’estat sembla que estava ja ‘preparada’ abans de l’intent de motí.


‘Com a mínim [sembla] que, alguna cosa, ha estat preparada. Les llistes eren ja disponibles després dels esdeveniments. Indica que això ha estat preparat per a utilitzar-lo en algun moment’, ha
denunciat el comissari en declaracions a la premsa a la seva arribada a la reunió dels ministres d’Exteriors de la UE en què parlaran de la crisi oberta a Turquia després del cop d’estat.


‘És exactament el que havíem temut’, ha reconegut el comissari, que ha admès ‘molta’ preocupació per l’evolució dels esdeveniments, després de recordar que ja dissabte van reclamar a les autoritats turques que la seva resposta al cop fallit respectarà ‘els estàndards de l’Estat de Dret’. ‘El que veiem no és això’, ha dit.


Més de 6.000 soldats i jutges han estat detinguts des de divendres per la seva relació amb l’intent colpista, segons les dades anunciades pel ministre de Justícia turc, Bekir Bozdag, aquest diumenge.



Enllaç noticia :