dilluns, 18 de juliol del 2016

JxSí i la CUP acorden un "mecanisme unilateral democràtic" per desconnectar de l'Estat



PROCÉS CATALÀ-FULL DE RUTA



El text sobre aquest nou full de ruta explicita que les lleis que s'aprovin no seran impugnables per cap tribunal i planteja que el procés constituent aglutini la participació ciutadana i que el procés culmini amb la convocatòria d'una assemblea constituent.




Redacció
Mireia Boya (CUP), Marta Rovira, Lluís Corominas i Chakir El Homrani (JxSí), entrant a la Comissió del Procés Constituent, després de pactar el text conjunt (ACN)
Junts pel Sí i la CUP pacten una desconnexió unilateral amb l'estat espanyol, en les conclusions de la Comissió del Procés Constituent. Deixen obert, però, com es concreta aquesta via unilateral. La comissió d'estudi ha aprovat les conclusions aquest matí, amb el rebuig frontal del PP i les crítiques de Catalunya Sí que es Pot.


Les conclusions aprovades i pactades entre JxSí i la CUP plantegen un acord d'onze punts que es fonamenta principalment en tres qüestions. El primer pas és un procés participatiu de consulta a la
ciutadania sobre el nou model constituent. El segon seria la fase de desconnexió de l'estat espanyol, la convocatòria d'eleccions i la creació d'una assemblea constituent que redacti la nova Constitució catalana. És una fase en què caldrà incloure les aportacions fetes per la ciutadania durant el procés participatiu. I la tercera fase seria el referèndum sobre la Constitució catalana.


L'acord l'han firmat Junts pel Sí i la CUP, el PP hi ha votat en contra i Catalunya Sí que es Pot només li ha donat un suport parcial. Ciutadans i el Partit Socialista no participaven en aquesta comissió.


Els populars s'han negat a "donar validesa democràtica" a un "procés que busca vulnerar l'ordenament jurídic". Des de Catalunya Sí que es Pot, han "lamentat" que el pacte de JxSí i la CUP mantingui "la unilateralitat" i ha avisat que el seu full de ruta "és per donar-se plaer" entre els independentistes.





Enllaç noticia :

 http://www.ccma.cat/324/JxSi-i-la-CUP-acorden-un-mecanisme-unilateral-democratic-per-desconnectar-de-lEstat/noticia/2741670/