dijous, 7 de juliol del 2016

Interior reobre el CIE malgrat el vet de l’Ajuntament de Barcelona



SOCIETAT

La delegació del govern espanyol assegura que el centre compleix amb la normativa i que l'ajuntament no li ha comunicat cap raonament jurídic que acrediti la suposada vulneració administrativa.





Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca.




Per: Redacció 

07.07.2016  12:21




El Ministeri de l’Interior espanyol ha anunciat que reobria el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona, malgrat que el consistori barceloní al·lega que les instal·lacions no tenen la llicència adequada. Fonts de la delegació del govern espanyol al Principat han assegurat que reobrien el polèmic centre perquè consideren que han complert de manera escrupolosa amb la normativa urbanística durant la reforma de les instal·lacions. A més, estimen que el CIE no està inclòs entre les activitats ambientals sotmeses a llicència i que la resolució de l’Ajuntament de Barcelona no detallava ni el precepte vulnerat ni cap raonament jurídic que acredités la suposada vulneració administrativa.


Hores abans, el tinent de batlle de Barcelona, Jaume Asens, ha avisat que l’ajuntament
prendrà mesures coercitives si el Ministeri de l’Interior decideix reobrir el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca i es ‘col·loca en una situació de desobediència’ davant de l’ordre de cessament emesa pel consistori.


En una roda de premsa, Asens ha matisat que Interior té un mes per recórrer davant de l’ajuntament, el qual tindria tres mesos per respondre; i llavors ‘poden anar al jutjat si no estan d’acord amb la resolució’. Si l’ajuntament contestés aquest possible recurs, el Ministeri podria impulsar un contenciós administratiu en dos mesos, i en sis mesos si el govern municipal no contestés aquest recurs.














Asens ha justificat l’ordre de cessament per no tenir mesures de seguretat i evacuació adequades ni la llicència d’activitat corresponent, ja que encara opera amb l’anterior de comissaria de la policia espanyola i per a usos com galeria de tir i d’animals, ja que hi havia cavalls de la policia.


El tinent de Batlle ha assegurat que el tancament no és només una ‘qüestió formal’ i tampoc un ‘caprici’ de l’equip de govern. Segons Asens, operar amb una llicència inadequada suposa l’incompliment dels requeriments obligatoris de seguretat, fet que pot tenir conseqüències molts greus. I ha afegit: ‘La clausura del CIE respon a la sobirania i al mandat democràtic del ple de l’ajuntament i del Parlament de Catalunya’.


A més, ha recordat que el tancament definitiu del CIE no suposarà ‘desajustaments de la política migratòria’, ja que el centre feia mesos que estava clausurat sense incidències.


El tancament
L’Ajuntament de Barcelona va anunciar ahir la clausura del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca. En concret, ho va fer el tinent de batlle de la capital catalana, Jaume Asens, en una piulada al seu compte de Twitter i confirmant, així, una notícia que va avançar ‘El Periódico’: el text explica que el consistori va buscar una estratagema legal per evitar la reobertura d’una instal·lació que està tancada per obres des de fa mesos.












Els responsables del CIE van demanar permís per fer les obres al districte de Sants-Montjuïc, i va ser en aquest districte on es va descobrir que no tenia llicència d’activitat. El Ministeri de l’Interior va presentar al·legacions que van ser rebutjades.


‘Clausurat per sempre’
La plataforma Tanquem els CIE espera que el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca s’hagi ‘clausurat per sempre’. A través d’un comunicat fet públic aquest dijous, ha considerat que la decisió de l’Ajuntament de Barcelona de tancar-lo és una ‘actuació coherent amb el seu posicionament’, ja que el novembre del 2015 ja va aprovar en el ple municipal una moció que instava a la seva clausura. En aquest sentit, la plataforma ha celebrat que les mobilitzacions socials i el rebuig de diverses administracions públiques com el Parlament de Catalunya o els consistoris del Prat de Llobregat i Esplugues de Llobregat ‘no es quedin en declaracions simbòliques’. A més, ha emplaçat a aquestes organitzacions a ‘treballar per un altre model de política migratòria que faci que no hi hagi CIE ni aquí ni enlloc’.





Enllaç noticia : 

http://www.vilaweb.cat/noticies/interio-reobrira-el-cie-malgrat-el-vet-de-lajuntament-de-barcelona/