divendres, 3 de juny del 2016

Puigdemont i Junqueras demanen a Òmnium, ANC i AMI que facin de mediadors amb la CUP



PRESSUPOSTOS


La trobada entre el Govern i les entitats sobiranistes, que ha durat una hora i mitja, es produeix després que els cupaires hagin rebutjat els pressupostos

El president de la Generalitat els ha titllat aquest matí de "destructors" 

 

Santamaría, sobre el veto de la CUP als pressupostos: «La inestabilitat sempre és dolenta» 






El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, després de la reunió amb Puigdemont i Junqueres | ACN

 

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, s'han reunit d'urgència aquest divendres amb el president de l'ANC, Jordi Sànchez; el d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i la de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, per abordar la situació creada per l'esmena a la totalitat de la CUP als pressupostos. Els representants del Govern han demanat que les entitats socials facin de mediadores amb la formació anticapitalista i que generin pressió perquè es desencallin els pressupostos.


Fonts de la reunió han explicat a Europa Press que la trobada ha començat cap a les 13 hores al Palau
de la Generalitat i s'ha allargat durant hora i mitja. El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha qualificat "d'informal" la trobada i ha assegurat que "tot anirà bé. Seguim convençuts que el país mereix i tindrà els millors pressupostos possibles".


Dues reunions d’alt nivell entre Puigdemont i representants dels cupaires i un document amb propostes no han servit perquè la CUP retiri l’esmena que es votarà al ple del Parlament de dimecres que ve. La CUP insisteix que és el Govern qui ha de retirar els pressupostos i presentar-ne uns de nous.


Puigdemont aixeca el to


Unes hores abans, Puigdemont ha titllat la CUP de "destructors" si es deixen endur pels "prejudicis ideològics i el partidisme" i no aproven els pressupostos. "Estem en un moment clau per saber si continuem sent constructors o no, si pensem en els més vulnerables o en els més intransigents", ha declarat des de Viladecans el cap de l'executiu català tot afegint: "La tria és senzilla però d'una gran responsabilitat, i apel·la a tots".


En tot cas, s'ha mostrat convençut que si la política no sap superar aquest nou conflicte, la societat civil sabrà resoldre la situació. "L'endemà d'una derrota sempre s'alça una generació de constructors disposada a apedaçar allò que els destructors han esparracat”, ha assenyalat.


El president de la Generalitat no és l'únic que avui ha carregat contra el partit de l'esquerra independentista. El candidat de CDC a les eleccions generals, Francesc Homs, ha lamentat que l'esmena a la totalitat de la CUP a la proposta de Pressupostos 2016 de la Generalitat és "un cop baix al Govern". En una entrevista aquest divendres en RNE, Homs ha dit que suposa "un incompliment flagrant del compromís que va adquirir" durant la investidura.
Enllaç noticia :