divendres, 17 de juny del 2016

Natàlia Esteve (ANC): "Necessitem un Estat propi per ajudar els refugiats"



L'entitat independentista organitza, amb 50 organitzacions més, una manifestació per exigir a l'Estat espanyol que permeti l'entrada de les persones que fugen de guerres.













per Bernat Vilaró 17 de Juny 2016 a les 18.13 h  



L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), la plataforma Stop Mare Mortum i una cinquantena d'entitats més han convocat per aquest diumenge (18:00 plaça Universitat de Barcelona) una manifestació per exigir a l'Estat espanyol que respecti els tractats internacionals i permeti l'entrada de refugiats.



En declaracions a El Món, la vicepresidenta de l'ANC, Natàlia Esteve, ha afirmat que "sense un Estat propi no tenim veu. Catalunya necessita un Estat per donar resposta a la situació de les persones refugiades i poder-les ajudar". Així, Esteve ha reiterat que s'han fet ofertes perquè Catalunya aculli refugiats, "però no han pogut prosperar perquè la competència no és nostra, sinó de Madrid".



A més, la vicepresidenta de l'ANC -la primera que ho és per designació territorial- ha reivindicat la
multiculturalitat de Catalunya i dels seus cituadans: "Això fa que siguem oberts a altres cultures i altres pobles". "Des de l'Assemblea fa temps que ens interessem pels temes socials, som societat civil, i volem donar veu a les persones", ha insistit.



"El poble català és un poble d'arrels mediterrànies que s'ha construït amb la migració. Som una societat que també ha patit l'exili als camps de refugiats", ha opinat Esteve, en conversa amb El Món. "Catalunya vol parlar amb veu pròpia a Europa i al món per defensar el respecte als drets humans", ha sentenciat.



L'ANC és membre de la plataforma Unitat contra el feixisme i el racisme (on també hi ha Stop Mare Mortum), que impulsa la manifestació de diumenge. L'entitat independentista s'ha adherit al manifest, i ara també és convocant de la mobilització d'aquest diumenge, que portarà per lema Obriu portes, volem acollir. Esteve i el president de l'ANC, Jordi Sànchez, seran al capdavant de la pancarta de l'entitat. 









Enllaç noticia :

 http://www.mon.cat/cat/notices/2016/06/n_165370.php