dimecres, 22 de juny del 2016

El Parlament inicia el procediment d’urgència per revocar Daniel de Alfonso



PAÍS

El ple del Parlament podria votar la revocació de Daniel de Alfonso el dimecres vinent.













Per: Redacció 

22.06.2016  14:10





La mesa del Parlament de Catalunya, a petició de tots els partits excepte el PP, ha iniciat el procediment per revocar a Daniel de Alfonso com a director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC). La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ho ha anunciat aquest migdia en una compareixença en la qual ha afirmat que ‘estem preparats per ser impecable i solucionar un cas’ en poc temps.


El primer pas d’aquest procediment és la convocatòria –demà a les 11 del matí– de la comissió de l’oficina d’antifrau que haurà de decidir si el procés revocatori continua el seu tràmit. Forcadell ha
assegurat que Daniel de Alfonso té el dret de comparèixer a la comissió per explicar la seva versió dels fets, en cas de no fer-ho, el procediment continuarà sense la seva declaració.


Un cop la comissió doni el seu vistiplau es farà arribar la petició a la junta de portaveus (dimarts), la qual podrà convocar un ple extraordinari del Parlament pel dimecres vinent. Per a revocar de Alfonso en una primera votació s’haurien d’aconseguir tres cinquenes parts dels vots. En una segona votació la majoria simple seria suficient.


Forcadell ha anunciat que JxSí i Ciutadans també han fet una petició a la mesa del Parlament perquè Fernández Díaz compareix a l’hemicicle. La presidenta ha assegurat que és un cas paral·lel que avui no s’ha valorat. Tampoc s’ha pres cap decisió sobre una possible denúncia penal contra Daniel de Alfonso. De totes maneres, Forcadell ha afirmat que ‘no es descarta res’.


El director de l’OAC es defensa
Daniel de Alfonso ha criticat el procediment d’urgència que ha iniciat el Parlament per cessar-lo del seu càrrec de l’OAC. Per a Alfonso el procediment necessita una causa legal per iniciar-se i ell considera que en cap cas ‘he desatès les meves funcions’. I ha afegit: ‘en tot cas he tingut un excés de diligència’.




Enllaç noticia :

 http://www.vilaweb.cat/noticies/el-parlament-inicia-el-procediment-durgencia-per-revocar-daniel-de-alfonso/