dimarts, 28 de juny del 2016

CDC es querellarà contra Jorge Fernández Díaz al Tribunal Suprem



El ministre treu ferro a la denúncia per calúmnies, injúries, revelació de secrets i delictes contra l'autoritat al·legant que "una prova nul·la no serveix per res".




ORIOL MARCH Barcelona





Marta Pascal i Francesc Sànchez, en roda de premsa / ARA




Convergència presentarà la setmana vinent una querella al Tribunal Suprem contra el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, arran de les revelacions de les seves converses amb el director de l' Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso. La demanda, segons han explicat la portaveu de la formació, Marta Pascal, i el coordinador de règim intern, Francesc Sànchez, serà per injúries, calúmnies, revelació de secrets i delictes contra l'autoritat. "No descartem també demandar De Alfonso", ha assegurat Sànchez, que ha considerat que els advocats del partit encara estan avaluant totes les derivades del cas. "Les querelles seran per a tothom que en sigui responsable", ha afegit.


"Hem de saber fins a quin punt hi ha un atemptat contra la democràcia", ha indicat el
coordinador de règim intern, que ha vinculat els escorcolls que ha patit la seu de CDC amb les converses revelades la setmana passada pel diari  Público. "Volem combatre amb totes les nostres forces aquesta persecució política", ha apuntat Pascal. "És una vergonya que el ministre tregui pit per filtrar informacions falses als mitjans", ha asseverat Sànchez.


La portaveu del partit ha demanat, a banda, la "nul·litat" de tot el procediment judicial obert en relació amb el 9-N. "L'Estat està disposat a asseure al banc dels acusats tothom que pensi diferent que ells. Això demostra la seva qualitat democràtica", ha indicat Pascal.


Fernández Díaz creu que la querella no tindrà recorregut
Més tard, el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha restat importància a la querella presentada per CDC, i ha demanat als convergents que tinguin "un mínim coneixement del Dret". "Una prova nul·la no serveix per a res, i una gravació il·legal és una prova nul·la", ha avisat.


El ministre ha assegurat que no el preocupa la querella perquè no tindrà recorregut, i ha acusat a CDC d'instrumentalitzar la justícia presentant denúncies com aquesta. A més, ha esgrimit els resultats del 26-J a la província de Barcelona com a aval a la seva actuació: "A jutja pels resultats a Catalunya, em sento molt ben acompanyat. No només pels líders del meu partit, sinó dels catalans", ha apuntat.


"Aquesta querella és una querella catalana", ha apuntat, en al·lusió a que és una denúncia que es presenta per a pressionar. El ministre ha assegurat que té la consciència molt tranquil·la, i ha reiterat el seu argumentari de que ell és la víctima i de que la gravació ha estat editada. A més, ha negat que parles de filtrar coses als mitjans "amics" malgrat que l'última gravació així ho demostra. També ha descartat comparèixer davant del Parlament.




 Enllaç noticia :