diumenge, 15 de maig del 2016

Liz Castro: «Quin honor haver guanyat de nou la vostra confiança»

| 15/05/2016 a les 09:47h

ANC

L'escriptora nord-americana, alineada amb els crítics, repeteix com a candidata més votada a les eleccions a l'ANC

L'actual president Jordi Sànchez la felicita

Liz Castro i Jordi Sànchez, els més votats a les eleccions de l'ANC 






Liz Castro, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa






 La candidata més votada a les eleccions al secretariat nacional de l'ANC, Liz Castro, ha agraït "de tot cor" el suport a les urnes a través d'una piulada a Twitter: "Quin honor haver guanyat de nou la vostra confiança". Castro ha felicitat també els altres 76 membres que pilotaran l'entitat a partir d'ara: "Tenim feina!", ha exclamat.



L'actual president, Jordi Sànchez, el segon amb més vots, ha felicitat especialment Castro "per haver estat la més votada" i als companys amb qui compartiran "tasques" al secretariat nacional de l'Assemblea. "Sort als membres del Secretariat", ha piulat Quim Torra, que ha quedat en quarta posició.


Castro repeteix com a més votada


Liz Castro va obtenir en les eleccions celebrades aquest dissabte 4.071 vots, 66 més que qui lidera encara ara l'entitat, Jordi Sànchez, amb 4.005 suports. A uns 300 vots de diferència hi han quedat Antonio Baños (3.752), frec a frec amb Quim Torra (3.705). Cal recordar que l'escriptora nord-americana, alineada amb els crítics a l'actual president, ja va ser la més votada l'any passat però finalment el secretariat va escollir Sànchez per substituir Carme Forcadell.


La fins ara vicepresidenta de l'entitat, Rosa Alentorn, que no es podia tornar a presentar, ha desitjat "molt d'encert" als 77 membres, entre secretaris nacionals i secretaris territorials, que formen part de la direcció de l'entitat sobiranista des d'aquest dissabte.


A banda de Castro, Baños i Torra, una quinzena dels 25 membres del secretariat escollits a nivell nacional –la resta ho són en representació territorial- formen part dels crítics que les darreres setmanes s'han organitzat com a alternativa a Jordi Sànchez.


Qui presidirà l'ANC?


Els resultats de les eleccions al secretariat nacional de l'ANC, fets públics aquest dissabte a última hora, poden patir "petites modificacions", ja que, segons ha informat l'assemblea, "estan subjectes a la resolució d'incidències vàries". Els definitius es faran públics aquest dimarts 17 de maig, després de dos dies per presentar-hi reclamacions. El 28 de maig serà l'últim dia per acceptar el càrrec.


Les xifres d'aquest dissabte, però, no designen de facto un president de l'entitat sobiranista, ni d'altres càrrecs orgànics, sinó que la decisió es prendrà al plenari constituent el 21 de maig. De fet, l'any passat Liz Castro va ser la més votada però va assumir-ne la presidència Jordi Sànchez, que va quedar en quarta posició. Sigui qui sigui, els nous dirigents hauran d'aplicar els pròxims dos anys el full de ruta que l'ANC es va marcar a l'assemblea de Manresa a l'abril.
Enllaç noticia :