dijous, 26 de maig del 2016

La fiscalia de Barcelona demana d’investigar Trias pel pagament del lloguer del Banc Expropiat

PAÍS

El govern municipal de CiU pagava 5.500 euros mensuals del local ocupat.

 










Per: Redacció 

26.05.2016  15:39



La Fiscalia de Barcelona ha obert diligències d’investigació contra l’ex-batlle de Barcelona Xavier Trias per un possible delicte de malversació de fons públics en conèixer, a través dels mitjans de comunicació, que durant un any l’ajuntament va pagar el lloguer de l’anomenat Banc Expropiat del barri de Gràcia, mentre estava ocupat. Així, el consistori va subscriure a finals del 2014 un contracte de lloguer amb l’empresa propietària, Antartic Vintage, de Manuel Bravo Solano, i li va pagar 65.500 euros per un any de lloguer, per tal d’evitar el desallotjament dels ocupes que s’havien establert a l’antiga sucursal de CatalunyaCaixa el 2011.


La batllessa de Barcelona, Ada Colau, va criticar dimarts que l’anterior equip de govern, de CiU, decidís pocs mesos abans de les eleccions municipals d’ara fa un any i sense fer-ho públic pagar 5.500 euros mensuals de lloguer als propietaris el local ocuapat perquè no presentessin la demanda de desallotjament. Trias, en l’entrevista a TV3, va dir: ‘Sí, és cert. Ens van donar marge de temps per negociar una solució. És una finca ocupada per unes persones estimades pel veïnat, o una majoria, i ens semblava lògic de cercar una fórmula d’entesa sabent que sempre el tracte amb els ocupes és difícil. M’estranya que en tot un any no s’hagi fet res des de l’ajuntament’.

Per a Colau, el govern de Trias no volia ‘soroll’ just abans de les eleccions, com li va passar un any abans amb el desallotjament de Can Vies, a Sants. Quan el nou equip de govern va descobrir aquests pagaments, els va deixar de fer i ho va comunicar als ocupes, que no en tenien constància i que es van molestar per ‘paternalisme’ del govern de CiU. Els ocupants van dir que no volien que es pagués el lloguer.

Trias va explicar: ‘‘La solució seria anar a un altre lloc perquè puguin desenvolupar les tasques que ells fan de tipus cultural i humanitari. No és fàcil. Però  em deixa parat que uns que vénen de l’activisme i que han incentivat les ocupacions en alguns casos, quan arriba l’hora de la veritat i manen no fan el que han de fer, que és negociar. I en comptes de buscar solucions trenquen un contracte perquè el jutgi pugui passar a expulsar-los d’aquest indret.’ També ha donat entenent que els aldarulls pel desallotjament de Can Vies, el maig del 2014, van condicionar l’equip de govern a l’hora de prendre la decisió de pagar el lloguer el local ocupat. ‘Sabíem que actuar sobre aquesta finca podia produir aldarulls, i ens vam prendre el respir d’un any, per donar un temps al govern actual perquè busqués una solució.’

Enllaç noticia :