dilluns, 4 d’abril del 2016

Junts pel Sí i la CUP s'emplacen a seguir negociant la moció rupturista

| 04/04/2016 a les 18:42h
 
MOCIÓ DE RUPTURA
 

La formació de l'esquerra independentista insisteix que no adaptaran el text a la sentència del TC

La reunió d'aquest dilluns acaba sense document tancat

​Benet Salellas acusa el conseller Jané de no estar compromès amb el procés.





Jordi Turull i Marta Rovira, entre els diputats de la CUP Gabriela Serra i Benet Salellas, sortint de la reunió conjunta al Parlament. Foto: ACN

 
 
 
La moció de suport a la resolució de ruptura continua inacabada. La ja tradicional reunió de cada dilluns ha acabat sense un document tancat, però amb un emplaçament a seguir-ne parlant per consensuar un text abans que la moció es debati dijous que ve al ple del Parlament.

A la sortida, Jordi Turull i Marta Rovira s'han mostrat optimistes, tot i que, de moment, no han presentat formalment cap esmena. 
 
Per la seva banda, Gabriela Serra, Joan Garriga i Benet Salellas han garantit que no rebaixaran el to de la moció per adaptar-se a la sentència del Tribunal Constitucional (TC), però han obert la porta a introduir en el text modificacions acordades amb Junts pel Sí.

El punt que l'esquerra independentista no té previst tocar, és el que insta el Govern a desatendre els requeriments de l'Audiència Nacional espanyola relatius al "procés de desconnexió" i als Mossos d'Esquadra a no executar-los com a policia judicial.

En aquest sentit, Salellas ha apuntat aquest matí que "el conseller d'Interior no acaba d'assumir el compromís polític que hauria d'acceptar en el Govern en què es troba". Durant la seva intervenció al programa L'oracle de Catalunya Ràdio, Salellas ha afirmat que Jané "cedeix" als plantejaments dels sindicats policials i "fa un flac favor al procés". 
 
Des del seu punt de vista, el que hauria de fer el titular d'Interior és "donar directrius polítiques" al comissari dels Mossos i així donar-los cobertura en cas de no acatar les demandes de la justícia espanyola, ja que els agents "tenen un deure d'obediència als seus superiors". 
 
 
Enllaç noticia :