dimecres, 9 de març del 2016

CDC comença a rebaixar l'objectiu de la independència

Avui a les 13:49h.

Mas diu que no es pot proclamar "sense un referèndum on més del 50% voti que sí”.






El full de ruta de Junts pel Sí establia la independència en 18 mesos



La presentació de Junts pel Sí, encara amb la difunta Muriel Casals, el 20 de



Convergència ha començat a rebaixar l'objectiu de la independència, que en teoria havia d'estar als 18 mesos, a mesura que passa el temps. L'acord amb Esquerra per constituir Junts pel Sí pactat establia el següent full de ruta: eleccions del 27-S, “Govern de concentració per preparar les estructures d’Estat” acompanyat d’un “debat ciutadà i procés constituent”.

Tot seguit, “el Parlament declara la independència” seguides d’unes “eleccions constituents”, l’aprovació de la “Constitució catalana” i un “referèndum” per aprovar l’esmentada Constitució.

Però Artur Mas ja ha advertit avui a Catalunya Ràdio que “si algú es pensa que en 16 mesos proclamarem la independència estem posant uns deures al Govern que no podrà complir”. “Preparar estructures de país, lleis, se’ls hi pot demanar i exigir. Però no pot proclamar l’Estat català sense un referèndum on més del 50% voti que sí”, ha indicat. En aquest sentit ha recomanat a Puigdemont “molt poc ‘postureo’ i molt ajustar-se als deures pendents”.

El president Puigdemont també va advertir el passat 9 de febrer en una entrevista a 8tv que “seran els ciutadans els que decidiran la independència efectiva de Catalunya”. “Aquest va ser un procés que va començar a les urnes i que ha d’acabar a les urnes”, va afegir.

Prèviament, en un ple del Parlament, el propi Puigdemont ja va explicar que “nosaltres hem vingut, en aquests divuit mesos, a preparar un Estat per esdevenir un Estat independent”. “Amb les màximes garanties jurídiques, amb la màxima protecció per a tots els ciutadans, amb la màxima preparació d’allò que en diem ‘les estructures d’estat’”, va exposar.

Mentre que, al darrer debat d'investidura al Congrés, tant Francesc Homs com Joan Tardà van proposar un referèndum. “On està la seva talla d’estadista ara negant-se a la celebració d’un referèndum?”, va preguntar Tardà a Pedro Sánchez. Homs, per la seva banda, va assegurar que “no hi ha solució al tema de Catalunya sense una votació”.



Enllaç noticia :

http://goo.gl/t3CUKw