dimarts, 8 de març del 2016

Ballesta marxa apunyalant ERC

Última actualització Dimarts, 8 de març de 2016 13:20 h

Assegura que deixa l'alcaldia "trist i decebut" i acusa ERC-MES de desgastar-lo per "populisme i demagògia". La portaveu d'ERC lamenta el "to" de Ballesta








L'alcalde de Girona, Albert Ballesta (CiU), ha acusat en roda de premsa el principal partit de l'oposició, ERC-MES, de voler desgastar-lo per "demagògia i populisme". "Pensar que només em moc només per un salari és molt injust, és decebedor que hi hagi gent a la política que encengui la flama del populisme per aconseguir redits a curt termini", ha manifestat. Ballesta ha defensat el pacte amb el PSC en benefici de "l'estabilitat política" a la ciutat: "El PSC ha assumit una responsabilitat molt alta en benefici dels gironins", ha dit. Per la seva banda ERC lamenta haver-se assebanetat per la premsa del trencament de les negociacions i acusa Ballesta de deslleialtat.

ERC perplexa

L’exalcalde ha assegurat que el pacte amb els republicans ha estat impossible i que s'ha decantat pel PSC per "garantir estabilitat" a la ciutat. Amb tot, ERC de Girona s’ha mostrat "perplexa" per la renúncia de Ballesta perquè tenia "gairebé tancat" un acord amb l'equip de govern per aprovar el sou de l'alcalde i els assessors al proper ple municipal.

Un to fora de lloc


La portaveu d’ERC-MES, Maria Mercè Roca, ha valorat les declaracions de Ballesta i ha lamentat “el to” utilitzat per l’ara ja exalcalde. Roca ha recordat que ERC-MES i CiU estaven molt a prop d’assolir un acord per a la modificació del cartipàs i ha lamentat “assabentar-se per la premsa del trencament de les negociacions amb el govern”.

ERC encara esperava una trucada de l’alcalde

Roca ha explicat que tot just ahir estava pendent d’una trucada de l’Alcalde per seguir parlant de la modificació del cartipàs municipal. “Vam acordar lleialtat per les dues parts”, ha explicat Roca, “i és evident que assabentar-nos per la premsa de les decisions d’avui no és precisament quelcom lleial”. Roca ha manifestat que ERC-MES “sempre hem estat a la taula de negociació”, i ha afegit que “encara no hem rebut cap comunicació formal del trencament de les negociacions”. “Lamentem molt les formes, novament”, ha conclòs.

Propostes assumibles

En la roda de premsa, Albert Ballesta s’ha referit a les “propostes impossibles” del grup d’ERC-MES. En aquest sentit, Maria Mercè Roca ha manifestat que no entén “perquè les nostres propostes no eren assumibles” i ha instat a l’Alcalde “que ens expliqui a nosaltres i als gironins què és el que no li agrada de les nostres propostes”. Roca ha recordat que demanaven un salari més ajustat, una disminució del nombre de càrrecs de confiança i l’acostament de la representació municipal als barris, entre d’altres. Roca ha recordat que “ERC-MES sempre ha estat disposada a parlar” però que “primer es van voler entendre amb PP i Ciutadans i ara ho han volgut fer amb el PSC”. En cap dels dos casos, ha afegit, “no han tingut el detall d’avisar-nos de que les negociacions amb el nostre grup estaven trencades, ni explicar-nos els motius”.


A l’espera de conèixer detalls de l’acord CiU-PSC

Per últim, Maria Mercè Roca ha avisat que no valorarà el pacte amb el PSC “fins que ambdós partits expliquin els detalls del seu acord”. Es preveu que celebrin una roda de premsa conjunta aquesta tarda.

ERC va permetre aprovar els pressupostos

Cal recordar que durant aquest mandat, ERC ha sigut un partit clau per aprovar diversos punts mentre CiU ha governat en minoria. De fet, va permetre aprovar el primer cartipàs sortint de les eleccions del maig (quan Carles Puigdemont encara era alcalde) i també va avalar el pressupost i les ordenances d'aquest 2016. 


Enllaç noticia :