divendres, 26 de febrer del 2016

JxSí dóna per fet que dimarts es crearan les ponències de la desconnexió

per Bernat Ferrer 26 de Febrer 2016 a les 18.36 h

POLÍTICA-LES LLEIS DE LA DESCONNEXIÓ


Serà el marc parlamentari on es discutiran les lleis de l'administració tributària que ha de tenir la futura República, el règim jurídic i la protecció social.






Reunió de la Mesa del Parlament.   |   ACN




Tècnicament, la Mesa va posposar l'aprovació de les ponències conjuntes per un formalisme. Els
juristes de la cambra van emetre la setmana passada un informe en què expressaven els seus "dubtes" envers aquest mecanisme, per bé que el consideraven legal. Però formalment va ser aquest dimarts, 23 de febrer, quan la Mesa va rebre l'estudi. I, segons la pràctica habitual, en una reunió és rep l'informe i en la següent s'hi dóna resposta. "La postura de JxSí és que hem de seguir amb decisió", assegura Torrent.

JxSí compta amb quatre membres a la Mesa, d'un total de set. Aquesta majoria serà la que possibilitarà la creació dels tres espais on es començaran a redactar, de zero, la "llei de l'administració tributària catalana" de la futura República catalana, la "llei de règim jurídic català" i la "llei integral de protecció social catalana". "Segur que dimarts es pren una decisió", insisteix Torrent.

En un primer moment, JxSí i la CUP tenien en ment que aquestes tres lleis "pengessin" de la Comissió del Procés Constituent. Però, com que finalment es va optar per rebaixar-la del rang legislatiu al d'estudi, per donar-hi entrada a Catalunya Sí Que es Pot (CSQP), cada ponència dependrà d'una comissió diferent: la llei de l'administració tributària, d'Economia i Hisenda -presidida pel diputat de JxSí i líder de Demòcrates Antoni Castellà-; la de règim jurídic, de Governació -presidida pel cupaire Joan Garriga Nana-, i la de protecció social, de Treball -presidida pel republicà Bernat Solé.


* Cronologia dels tràmits parlamentaris seguits per les lleis de la desconnexió.



Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2016/02/jxsi_dona_per_fet_que_dimarts_es_crearan_les_ponencies_de_la_desconnexio_159746.php