dilluns, 1 de febrer del 2016

Catalunya va créixer un 3,3% el 2015, una dècima més que Espanya

L'autoritat fiscal independent (Airef) ha avançat que el quart trimestre l'economia va millorar el rumb i va créixer el 3,5%.



El PIB va créixer un 3,3%, segons l'AIReF. FRANCESC MELCION / FRANCESC MELCION
L' economia catalana va tancar el 2015 amb un creixement del 3,3%, una dècima per sobre de la millora que va registrar Espanya, segons els càlculs fets públics aquest dilluns per l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef), un òrgan creat a instàncies de Brussel·les.

Segons les dades de l'organisme, el PIB català va esgarrapar una dècima més de creixement el quart trimestre respecte de l'anterior, amb un avenç del 3,5% igual que el que va registrar l'economia espanyola en la recta final de l'any.


El creixement, trimestre a trimestre, va guanyar força en termes interanuals al llarg del 2015. Del 3% d'augment del PIB el primer trimestre, Catalunya va anar millorant fins al 3,5% de l'últim, segons l'Airef.

Pel que fa a l' economia espanyola, la millora va ser del 3,2% en el global de l'any passat. El creixement interanual també va créixer trimestre a trimestre, des del 2,7% inicial fins al 3,5% interanual en el quart trimestre.

Tot i moure's per sobre de la mitjana espanyola, però, comunitats com Madrid (+3,5%), el País Valencià (+3,7%) o les Balears (+3,6%) van tancar amb creixements superiors al del PIB català.