dimarts, 19 de gener del 2016

La CUP valora positivament la retirada de la Generalitat de set processos judicials

, Parlament de Catalunya | 19/01/2016 a les 16:44h

El diputat Albert Botran lamenta que el Govern continuï en els processos pels aldarulls de Can Vies

Anuncia que aquest dimecres votaran al Parlament amb l’oposició per recuperar la paga extra del 2012

El Govern descarta retirar-se de causes com la de Can Vies.





Albert Botran, diputat de la CUP, aquest dimarts | ACN


Albert Botran, diputat de la CUP, ha valorat avui positivament la retirada del Govern de la Generalitat de set judicis contra activistes socials en què s’havia personat. Ha lamentat que l’executiu no faci el mateix en el cas de Can Vies. Avui, la portaveu del Govern, la consellera Neus Munté, ha reblat que hi ha una línia vermella, que són aquells casos en què hi hagi hagut perjudici per treballadors o per material públic.


Botran ha volgut assenyalar que la retirada de la Generalitat d’aquests processos judicials no ha estat una condició per tancar l’acord de governabilitat amb Junts pel Sí. Ha recordat que seran Gabriela Serra i Benet Salellas els qui col·laboraran amb Junts pel Sí i participaran en les reunions setmanals de coordinació que tindran lloc. De fet, avui mateix Serra s'ha estrenat participant en una reunió del grup majoritari.

Des de la CUP, ha assenyalat el parlamentari, continuen ferms en els seus compromisos i, segons Botran, cal iniciar el tràmit en els propers trenta dies de les primeres tres lleis de desconnexió: la de transitorietat, la d’hisenda pròpia i la de seguretat social.

Primera votació amb l'oposició

El diputat de la CUP ha assegurat que, malgrat aquests elements positius, demà votaran a favor de la proposta conjunta de tots els grups de l’oposició perquè el Govern assumeixi el pagament de la paga extraordinària als treballadors públics de l’any 2012. Per tant, demà, si finalment no hi ha un acord previ, la CUP pot acabar votant contra el grup de Junts pel Sí.


Enllaç noticia :

http://www.naciodigital.cat/noticia/101757/cup/valora/positivament/retirada/generalitat/set/processos/judicials