dimarts, 12 de gener del 2016

La cap de l'oposició "planta" Puigdemont

Inés Arrimadas no assistirà a l'acte de presa de possessió del 130è. president de la Generalitat perquè té programada una reunió de l'executiva de Ciutadans, a Madrid.

 




Inés Arrimadas, al centre de la foto, diumenge al Parlament.   |   Jordi Borràs


per Bernat Ferrer 12 de Gener 2016 a les 13.48 h  


La cap de l'oposició al Parlament de Catalunya, Inés Arrimadas, no assistirà a la presa de possessió del 130è. president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Així ho ha confirmat Ciutadans (C's) aquest migdia, argumentant que ha d'assistir a una reunió del seu partit a Madrid. En nom seu hi seran el número dos de la formació a Catalunya, Carlos Carrizosa, i el vicepresident de la Mesa José María Espejo-Saavedra.
L'acte de presa de possessió de Puigdemont com a nou president català tindrà lloc a les set de la tarda al Palau de la Generalitat.


Des de C's s'explica l'absència d'Arrimadas amb l'argument que "no estava prevista la investidura" i que "s'ha produït tot tan ràpid" que la formació taronja "ja tenia programada una reunió de l'Executiva Nacional per aquesta tarda a Madrid". Arrimadas, en tant que líder de C's a Catalunya, "ha de ser-hi", expliquen.

Segons informa l'agència Efe, el líder del PP Català (PPC), Xavier García-Albiol, tampoc té previst assistir-hi. En nom seu hi seran presents els portaveus parlamentaris de la formació, Enric Millo i Santi Rodríguez.

La cerimònia d'aquesta tarda s'iniciarà amb unes breus paraules del president sortint, Artur Mas.

Tot seguit, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, farà la lectura del decret de nomenament. A continuació, el president electe pronunciarà la fórmula de prometatge i se li imposarà el distintiu propi del càrrec. L'acte finalitzarà amb el parlament del nou president de la Generalitat.


Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2016/01/la_cap_de_l_oposicio_no_assistira_a_la_investidura_de_puigdemont_156667.php