diumenge, 3 de gener del 2016

Junts pel Sí insisteix que Mas és el seu únic candidat a la presidència de la Generalitat

ACN / ARA Barcelona




Artur Mas. / EFE


Artur Mas és l'únic candidat de Junts Pel Sí (JxSí) a la presidència de la Generalitat. Així ho han assegurat fonts de CDC i ERC després de conèixer que la CUP ha decidit finalment no investir l'actual president en funcions

Fonts tant de la formació convergent com dels republicans consultades per aquest diari apunten que no hi haurà cap moviment d'última hora. Els dos partits que formen la coalició de JxSí no plantegen presentar cap candidat alternatiu a Mas, i subratllen que qualsevol iniciativa correspon al president en funcions. 


CDC reuneix aquest diumenge al vespre el seu comitè de direcció, i demà ampliarà el debat intern. ERC analitzarà el no de la CUP a Mas en l'executiva d'aquest dilluns. 

Una setmana més tard del previst i sentint ja el pes del calendari, la CUP ha decidit que votarà en contra que Artur Mas sigui president. Els 57 representants de les 13 assemblees territorials i els 11 representants de les organitzacions vinculades a la CUP que tenien dret a vot han apostat finalment per no investir l'actual president en funcions. 

En cas que hi hagi un debat d'investidura -Mas podria optar per estalviar-se el tràngol i esperar al dia 10, en què es convocarien automàticament noves eleccions-, la CUP traslladaria el resultat del debat amb 10 abstencions. Ara mateix, l'escenari més probable és que no hi hagi ple d'investidura i que les eleccions es convoquin el dia 6, primer diumenge de març.


Enllaç noticia :