dijous, 7 de gener del 2016

El CCN considera que la classe política no ha estat a l’alçada i que cal que les entitats liderin de nou el procés sobiranista

Data :








El Cercle Català de Negocis considera superada l’etapa de negociacions per investir el President Mas. Precipitar una investidura in extremis en un context tan enrarit no afavorirà en res ni al govern ni al procés sobiranista.

Lamentablement, aquests darrers mesos hem pogut constatar que els interessos estratègics dels partits encara predominen sobre les necessitats del país. La llista unitària amb una participació transversal de la societat civil havia de ser l’instrument que havia de permetre superar aquestes diferències. I es va demostrar de gran utilitat. Mai abans havien rebut uns mandats populars tan clars: crear les estructures d’Estat per iniciar la desconnexió amb l’Estat espanyol i aplicar un pla de xoc social que mitigués els efectes de la crisi econòmica. Tanmateix, una part molt minoritària de la classe política sobiranista s’ha enrocat en debats sobre qüestions que no formaven part d’aquest mandat.


Des del Cercle Català de Negocis considerem que la situació creada només afavoreix els interessos de l’Estat espanyol. Però entenem que les dificultats per investir el President Mas ens han de servir d’experiència. El projecte de crear un Estat independent i un nou ordre constitucional, és prou complex com per deixar-ho en mans de grups polítics que han demostrat tenir altres prioritats. A més, considerem que els seus processos de democràcia interna els desacrediten per poder ser considerats un aliat fiable durant el procés constituent i la desconnexió amb les autoritats espanyoles.

Aprofitem per fer una crida a respectar la màxima unitat possible de les entitats sobiranistes. Ens posem a disposició de les entitats polítiques i socials que vulguin fer pinya per enfortir el procés i encoratgem a la societat civil a tornar a demostrar la seva ferma voluntat transformadora.

L’èxit del procés és a les mans dels ciutadans, no de la classe política, per això estem convençuts que el farem redreçar.


Enllaç noticia :

http://www.ccncat.cat/news/el-ccn-considera-que-la-classe-politica-no-ha-estat-a-lalcada-i-que-cal-que-les-entitats-liderin-de-nou-el-proces/ 

2 comentaris :

Joan Esteve ha dit...

Potser estic equivocat...però jo estic pensant que ara mateix.... avui dijous 7 de Gener.... Mas i els seus nombrosos seguidors incondicionals, és el problema més gros que tenim els catalans: Ens barallarem durant 3 mesos, Perdrem la majoria d'escons, i Escriurem una plana de la història que farà vergonya per molts anys venidors...... I vaig votar Mas jo eh !

Unknown ha dit...

'
T'ENTENC PERFECTAMENT JOAN,VAX VOTAR JXSI,ROMEVA Nº1//*/;)