dimarts, 12 de gener del 2016

Carles Puigdemont promet el càrrec «amb fidelitat a la voluntat del poble de Catalunya»

| 12/01/2016 a les 19:31h

El 130è president de la Generalitat obvia qualsevol referència a la Constitució, la monarquia i l'Estatut en la cerimònia de presa de possessió celebrada aquest vespre al Saló Sant Jordi de la Generalitat

EN DIRECTE Cerimònia de presa de possessió com a president de Carles Puigdemont.


Carles Puigdemont, durant el seu discurs posterior a la presa de possessió | Adrià Costa

Carles Puigdemont ja ha promès, davant la president del Parlament, Carme Forcadell, el càrrec com a 130è president de la Generalitat. I ho ha fet, a diferència dels seus successors, sense ni una sola referència a la Constitució espanyola ni tampoc al rei espanyol, Felip VI. Concretament, l'exalcalde de Girona l'ha promès "amb fidelitat a la voluntat del poble de Catalunya representat pel Parlament".



Carles Puigdemont ja és, a tots els efectes, el 130è president de la Generalitat de Catalunya. Dos dies després de la investidura, l'exalcalde de Girona i expresident de l'Associació de Municipis per la Independència ha rebut el testimoni del seu predecessor, Artur Mas.

L'acte, que s'ha celebrat al saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, ha començat uns minuts després de les set del vespre precisament amb unes breus paraules de Mas. Una hora abans, Puigdemont arribava a la plaça Sant Jaume i el president electe ha passat revista a la formació de gala dels Mossos d'Esquadra. Posteriorment, juntament amb la seva dona Marcela Topor, s'han reunit al despatx del ja “expresident”.


Els convidats espanyols no aplaudeixen :


Llanos de Luna i J.Fdez Díaz
 

Enllaç noticia :