dijous, 7 de gener del 2016

Acaba la reunió definitiva entre Junts pel Sí i la CUP però «segueixen treballant»

| 07/01/2016 a les 20:16h
INVESTIDURA

La trobada, emparada per les entitats sobiranistes, ha finalitzat sense que n'hagi transcendit el resultat

La CUP assegura que continuen negociant perquè "mai s'han aixecat de la taula" però manté que no hi ha prevista cap nova reunió per divendres

EN DIRECTE Hores decisives per al futur de la legislatura




Jordi Turull, un dels participants a la reunió, i Raül Romeva, aquest matí | Martí Albesa

La reunió que havia de ser definitiva entre Junts pel Sí i la CUP ha acabat però tot apunta que ambdues parts "segueixen treballant". La trobada que l'ANC i Òmnium havien apadrinat perquè les dues formacions independentistes intentessin tancar un acord d'última hora ha finalitzat al voltant de tres quarts de set. Representants de les dues formacions independentistes estaven reunits des de primera hora de la tarda, convocats per l'ANC, en un lloc el nom del qual s'ha volgut mantenir en secret. Després de sortir de la reunió, de la qual se'n desconeixen els resultats, els representants de la CUP han decidit trobar-se amb part de la seva cúpula per analitzar-ne el contingut.


De fet, la CUP assegura que continuen negociant. "No ens hem aixecat mai de la taula", s'han limitat a afirmar fonts de la formació de l'esquerra independentista que mantenen que "continuen treballant". Tanmateix, de moment, per aquest divendres no hi ha prevista cap trobada. "Demà no ens reunim excepte que ens convoquin", han assenyalat les mateixes fonts.

A la trobada hi han participat Josep Rull, Jordi Turull i Marta Rovira per Junt pel Sí –Raül Romeva no ha pogut arribar-hi després d'una tarda de "persecucions" periodístiques-; Anna Gabriel, Eulàlia Reguant, Albert Botran i dos membres del secretariat nacional per la CUP; Jordi Sànchez per l'ANC; Jordi Cuixart per Òmnium i Carles Puigdemont per l'AMI. Artur Mas, que no ha participat a la reunió, serà entrevistat aquesta nit a TV3 al .CAT (22.40).

La jornada, marcada per la proposta de Súmate

En una jornada marcada per la incògnita de la reunió entre les dues formacions, ha destacat la proposta de Súmate. L'entitat de castellanoparlants independentistes ha proposat que el president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, renunciés a ocupar de nou aquest càrrec en favor d'algú de CDC que podria ser l'actual vicepresidenta en funcions, Neus Munté. Al mateix temps, l'entitat ha demanat "recuperar la figura del conseller en cap", i que precisament sigui Artur Mas qui l'ostenti.

Amb aquesta fórmula, Súmate assegura que "hi hauria acord i podria haver ple d'investidura dissabte o diumenge", donat que, segons el seu secretari de Comunicació, Joan Solé, la CUP "veu molt bé" aquesta proposta i l'accepta sense cap problema. L'entitat que presideix el diputat Eduardo Reyes s'ha reunit posteriorment amb el grup de Junts pel Sí per demanar que "facin un moviment" per fer viable la seva proposta. Tanmateix, la mateixa Neus Munté s'ha tornat a descartar assegurant que el seu candidat i el de Junts pel Sí és Artur Mas.



La CUP sempre ha acceptat una fórmula que suposi mantenir Artur Mas a dins del Govern amb una posició destaca però cedint la presidència a una altra persona, encara que sigui de CDC. Diversos sectors de Junts pel Sí també han demanat en les darreres hores al president en funcions que reavalués la seva situació.
Enllaç noticia :