divendres, 4 de desembre del 2015

Rajoy obre la campanya fent del combat al sobiranisme un dels eixos del seu discurs electoral

per Agències 4 de Desembre 2015 a les 08.15 h

20-D

El president espanyol promet entre aplaudiments "defensar la nació espanyola".

 





El candidat del PP a la presidència del govern espanyol, Mariano Rajoy   |   ACN


El candidat del PP a la presidència del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha obert aquest dijous a Madrid la campanya electoral del PP amb un míting davant la seu del partit al què han assistit prop de 300 persones i on ha estat acompanyat per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, la del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría. El president espanyol ha centrat novament bona part del seu discurs en el combat al sobiranisme i la defensa de la "nació espanyola" i la "igualtat" dels ciutadans. És el punt que més aplaudiments suscita del públic en els mítings que ha ofert en els últims dies i que protagonitzarà bona part de la campanya que el portarà en 15 dies a una quinzena de localitats, inclosa Barcelona, a la que assistirà només en una ocasió el 17 de desembre.
Amb una temperatura de quatre graus a les 12 de la nit, els populars han obert la campanya a l'aire lliure amb un míting que ha obligat a tallar el carrer Génova de Madrid i que ha acabat amb una enganxada de cartells tradicional protagonitzada pel mateix president del govern. Ha tingut de teloneres la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, que han lloat sense matisos la seva figura com a pròxim president espanyol.


En el seu discurs, Rajoy ha apel·lat novament a la gestió de la crisi que ha fet el seu executiu i de les decisions que ha adoptar per evitar el rescat i aconseguir un creixement de l'ocupació. "Avui a Espanya ja es parla de creixement econòmic i es pot dir que som el país de la UE que té més creixement", ha sentenciat. En aquest marc ha promès que en els pròxims quatre anys resoldrà els quatre grans objectius que s'ha marcat: la creació d'ocupació, el manteniment dels serveis socials i les pensions, la "defensa de la nació espanyola", que és "la nostra" perquè "amb la unitat de la nació espanyola no es juga, ni és negociable", i per últim treballarà contra el terrorisme.

On ha dedicat més temps, però, és al capítol del sobiranisme: "La Constitució és la que és, la defensarem, som espanyols i mentre que el PP segueixi governant Espanya seguirà essent el que ha estat durant segles: una gran nació", ha sentenciat entre els aplaudiments del públic.

Segons ha afirmat, "amb la sobirania nacional no es juga i Espanya serà el que vulguin els 46 milions d'espanyols, i no uns quants, siguin els que siguin".

En aquest marc ha promès que mentre ell governi "ni es negocia, ni es discuteix ni està en joc" la sobirania i ha defensat la "igualtat dels espanyols en drets, deures i obligacions hagin nascut on hagin nascut ". També ha fet referència al compliment de la llei perquè en una democràcia moderna "tothom està sotmès a la llei, començant pel president del govern i el president de qualsevol comunitat autònoma". "La llei ordena la convivència i està per complir-se", ha sentenciat.


Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2015/12/rajoy_obre_la_campanya_a_madrid_i_fa_del_combat_al_sobiranisme_un_dels_eixos_del_seu_discurs_elector_154568.php