dimarts, 22 de desembre del 2015

La CUP no condiciona el vot del 27D (RDP)

Dimarts, 22 de desembre de 2015 17:10 h

Els diputats cupaires es limiten a explicar com han afrontat el procés negociador, i es reserven un as final a la màniga


Albert Botran ha pres la paraula i ja ha dit de bell antuvi que “No farem valoracions polítiques del contingut concret d’aquesta proposta d’acord cap a la independència, això li toca fer a la militància de la CUP”. Els diputats s'han presentat com a simple transmissors de l'assemblea, espolsant-se qualsevol responsabilitat. En aquest sentit, la CUP ha actuat amb certa prudència i ha explicat que un consell posterior al 27D decidirà el vot final dels diputats.






La CUP es reserva una eina per investir Mas si l'assemblea el tomba

La CUP explica que en l’assemblea de diumenge no hi haurà una proposta conjunta. Sí que hi haurà una exposició de com han anat les converses, però segurament ni tant sols ells votaran. Botran explica que després del 27D hi haurà un consell polític que traduirà el que decideixi l’assemblea en l’expressió dels deu diputats al Parlament, la qual cosa obre les portes a investir Mas amb el vot de dos diputats.

Proposta d’acord cap a la independència

La CUP ha explicat que la CUP va portar a la taula de negociacions les propostes que tenien al programa més susceptibles de ser assumides en un programa de govern, el mateix que ha fet Junts pel Sí. Botran ha deixat clar que “com ha explicat Raül Romeva”, és el que ha proposat Junts pel Sí a l’assemblea de la CUP i que es discutirà diumenge 27.

Pla de xoc

En algunes qüestions és difícil posar-se d’acord, per això han posat sobre la taula les moratòries. Justament el que ha explicitat pel matí Raül Romeva. Deixar-ho per més endavant. La CUP ha destacat, en paraules de Botran, que “han intentat conèixer el pressupost i la calendarització de les mesures proposades i acceptades per Junts pel Sí”. Sobre la millora de la cobertura sanitària, la CUP ha explicat que es faci sempre en el marc de la sanitat pública. La idea és que el procés serveixi també per arranjar aquestes qüestions.

La declaració del 9N i el procés constituent

La CUP ha assenyalat que ha demanat a Junts pel Sí, el com desplegarien la declaració del 9N i l’annex que han d’esdevenir lleis malgrat la suspensió del TC. Segons Botran, el procés constituent ha de ser un dels espais on es dirimeixin molts dels aspectes que dins la pròpia pluralitat del bloc independentista defineixin el model de país al qual vol donar forma aquest procés de ruptura i constituent.

Video Junts pel Sí parla d'un text treballat conjuntament que haurà de validar l'assemblea de la CUP:




Video La CUP nega cap pre-acord amb Junts pel Sí:







Enllaç noticia :