dilluns, 2 de novembre del 2015

Torçabraç de l’oposició a Forcadell

Dilluns  2.11.2015  18:32

PAÍS

Ciutadans, PSC, PP i Catalunya Sí que es Pot no consideraran 'vàlida' la junta de portaveus de demà.

 

 





L’oposició ha plantejat un pols a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, per evitar que prosperi la tramitació de la resolució independentista de Junts pel Sí i la CUP. En aquest sentit, han manifestat que no consideraran vàlida la junta de portaveu que es farà demà.

Ciutadans, PSC i PPC han criticat amb duresa el moviment de Junts pel Sí i Carme Forcadell, que ha convocat junta de portaveus per demà a les 10.15 hores tot i que el PP encara no està constituït com a grup. Els tres partits unionistes s’han reunit aquesta tarda per pactar una estratègia conjunta i intentar impugnar la junta de portaveus i en conseqüència, ajornar l’aprovació de la declaració d’inici del procés d’independència.


Les reaccions han estat immediates i aquest matí els onze diputats del PP han entrat al registre del parlament un escrit per instar que no se celebri aquesta junta de portaveus. Xavier García Albiol ha explicat que es tracta d’una acció d’’enorme gravetat’ perquè ‘vulnera els drets’ dels diputats populars, que encara no s’han constituït com a grup parlamentari. Per la seva banda la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, també ha carregat amb força. Ha catalogat la decisió de Forcadell d”atropellament jurídic’ i vulneració del reglament parlamentari. També ha apuntat que ‘quan hi ha en joc la democràcia Ciutadans, PSC i PP ens podem posar d’acord’.

Podeu sentir aquí les declaracions:





Ciutadans, PSC i CSQEP no consideraran ‘vàlida’ la junts de portaveus

Els portaveus parlamentaris de Ciutadans, PSC i Catalunya Sí que es Pot (CSQEP) participaran demà a la junta de portaveus convocada per Forcadell, però no la consideraran ‘vàlida’, han explicat. En aquest sentit, els portaveus d’aquestes formacions rebutgen la validesa de cap reunió que es faci abans de la constitució del grup del PP, l’únic que encara no s’ha constituït.

Per una altra banda, el PP ha explicat que ni tan sols assistiran a la convocatòria. Precisament avui s’han reunit de manera ‘informal’ al parlament representants del PP, de Ciutadans i del PSC per elaborar una estratègia conjunta, mentre CSQEP s’ha absentat per problemes d’agenda. Tots ells encara esperen que Forcadell acabi desconvocant la trobada en què s’ha de discutir si s’accepten les peticions de reconsideració de l’admissió a tràmit de la proposta de resolució independentista.

Forcadell, però, ha refermat la seva intenció de convocar-la, tot i els escrits crítics amb la decisió que li han fet arribar durant el dia els partits contraris a què es voti la declaració independentista. La presidenta de la cambra ha explicat que ‘sí, es manté’ la convocatòria, encara que el PP no s’hagi constituït formalment.

El PSC presentarà un ‘recurs d’empara’

Per part del PSC ha estat Carme Chacón l’encarregada d’expressar públicament el descontentament del partit. Fins i tot ha anat més enllà i ha dit que presentaran un ‘recurs d’empara’ davant del TC per evitar que el parlament admeti a tràmit la resolució independentista que Junts pel Sí i la CUP han pactat. ‘Només tinguem l’escrit de negativa de la reconsideració –d’admissió a tràmit de la resolució- que va fer el PSC, presentarem un recurs d’empara davant el TC per defensar els drets fonamentals dels catalans’, ha dit Chacón. No es descarta que aquest recurs el presentin tots tres partits de manera conjunta, quelcom que discutiran en la reunió d’aquesta tarda.

Forcadell vol aprovar la declaració dilluns

L’objectiu de la junta de portaveus és atendre les sol·licituds de reconsideració presentades per PSC, Ciutadans en relació a l’acord d’admissió a tràmit de la proposta de resolució d’inici del procés pactada per Junts pel Sí i la CUP. Immediatament després, la mesa decidirà si admetre aquestes sol·licituds. És de preveure que siguin rebutjades ja que els vots es computen pel sistema ponderat, i, per tant, cada portaveu de la mesa té tants vots com escons al parlament té el seu grup parlamentari.
A partir d’aquí la resolució podrà tirar endavant. Després de dos dies reservats a possibles esmenes la previsió és que divendres es torni a reunir la junta, en aquest cas, per convocar el ple extraordinari. El PP aquí ja estaria constituït, ja que el termini per fer-ho acaba aquell dia a les 9.30 del matí.

Si no hi ha canvis d’última hora, la intenció és que el ple sigui dilluns al matí, de manera que a la tarda comenci el debat d’investidura. No hi ha precedents que la junta hagi convocat ple per al mateix dia que es reuneix.



Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/cs-psc-i-pp-miren-de-frenar-la-junta-de-portaveus-convocada-per-forcadell/