dimecres, 18 de novembre del 2015

Els Mossos ja tenen el seu propi CNI

Dimecres, 18 de novembre de 2015 16:30 h

Es tracte de la UCRO, un departament investigat i denunciat per la policia espanyola


La policia espanyola no té res millor a fer que perseguir i investigar als Mossos. Aquesta és la principal conclusió que poden treure després que la Brigada d'Informació del cos espanyol ha investigat la policia catalana per determinar si s'estaven extralimitant en les seves funcions. Concretament, han denunciat que la UCRO (Unitat Central de Recursos Operatius) s'ha convertit en el "CNI català" el qual denuncien de presumptes espionatges a membres de Ciudadanos i del PP.






Sembla ser que les estructures d'Estat, tot i que encara no tinguem govern, segueixen endavant. Un exemple és la Unitat Central de Recursos Operatius (UCRO), que es va crear el 2012 com un grup especialitzat, dins el Csicat (Centre de Seguretat de la Informació). Aquest cos estaria integrat per uns 40 agents catalans. El modus operandi habitual és que actuen com a agents encoberts, sempre van de paisà, i intenten infiltrar-se en formacions polítiques o en actes de partit per obtenir informació.

La policia espanyola treu foc pels queixals


La Policia espanyola ha fet un contra-espionatge per esbrinar què era exactament la UCRO.  Així doncs, a través de la Brigada d'Informació els ha investigat per determinar si estaven extralimitant en les seves funcions. Segons la policia espanyola les investigacions haurien començat a partir d'haver rebut denúncies sobre presumptes espionatges de la UCRO a membres de Ciudadanos i del PP.

Agents de la Brigada d'Informació de la Policia espanyola haurien explicat a El Confidencial Digital que els objectius dels integrants de la UCRA recorden, en moltes ocasions, al CNI: "Volen actuar com a espies i fins busquen fer servir les mateixes eines del Centre, tot i pertànyer a un cos autonòmic".

Fins i tot, la policia espanyola ja tindria un sobrenom en clau interna per a aquests agents catalans i no massa elaborat: els "mossos espies".


Enllaç noticia :

http://directe.cat/452632