dimarts, 3 de novembre del 2015

Duran demana a Rajoy una proposta "atractiva i estimulant" per a Catalunya

per Agències 3 de Novembre 2015 a les 12.50 h 

El líder d'UDC vol que se sotmeti a consulta un acord que reconegui Catalunya com a nació i resolgui el dèficit fiscal.

 

 

Josep Antoni Duran i Lleida(i Lladre) i Mariano Rajoy
El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida(i Lladre), ha demanat aquest dimarts al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que acompanyi la "fermesa" en la defensa de la Constitució d'una "resposta política" a la situació a Catalunya, que al seu entendre s'ha de substanciar en una "proposta atractiva i estimulant" per a Catalunya. Segons Duran, qualsevol resposta al procés sobiranista i a la declaració presentada per Junts pel Sí i CUP al Parlament no s'ha de vehicular a través del Codi Penal, ni de l'article 155 de la Constitució ni de la Llei de Seguretat. En tot cas per la via del Constitucional, això és mitjançant la interposició d'un recurs d'inconstitucionalitat en el cas que el Parlament aprovi la declaració.



A més, al seu entendre el diàleg s'haurà de traduir després del 20-D en la creació d'una ponència, subcomissió o Mesa al Congrés que estudiï propostes per a Catalunya. La seva és una disposició addicional a la Constitució per reconèixer Catalunya com a nació i que no es discuteixi la seva llengua i la seva cultura, a més d'un nou sistema de finançament que resolgui el dèficit fiscal. Tot plegat, a més, s'hauria de sotmetre a una consulta a Catalunya.


Així ho ha apuntat en roda de premsa a La Moncloa després de reunir-se durant una hora amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en el marc de la ronda de contactes d'aquest últim per consensuar la resposta a la declaració de ruptura de Junts pel Sí i la CUP al Parlament de Catalunya. El líder d'UDC ha recordat que el seu partit i ell "discrepen" d'aquesta proposta de resolució i del seu contingut, perquè "atempta contra el principi de legalitat" que UDC "respecta". "UDC va defensar i votar la Constitució Espanyola i mai acceptarem que ningú ens en situï al marge", ha dit.

Amb tot, ha recordat que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) per la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya deia que la primacia de la Constitució no s'ha de confondre amb una exigència d'adhesió al seu text. "Em sembla oportú recordar aquesta posició del TC en relació a aquesta qüestió", ha dit. Per això ha reiterat que per a UDC cal "acatar les decisions dels poders judicials agradi o no agradi i s'hi estigui d'acord o no" però alhora "cal gestionar políticament" la qüestió catalana i actuar amb "prudència i intel·ligència".


Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2015/11/duran_demana_a_rajoy_que_acompanyi_la_fermesa_en_la_garantia_de_la_llei_d_una_proposta_atractiva_152896.php