dilluns, 2 de novembre del 2015

Antonio Baños: «Que un text de quatre paràgrafs hagi unit Iglesias i Rajoy vol dir que estem guanyant»

| 30/10/2015 a les 08:24h

El candidat de la CUP afirma que la declaració pactada amb Junts pel Sí "no hi perd CDC ni ningú" perquè "això no és un pols"

Afirma que "parlar d'eleccions anticipades ara no toca" perquè hi ha una majoria independentista històrica

El 9-N guanya força per votar la proposta de desconnexió

 

 


Antonio Baños, cap de llista de la CUP, entrevistat aquest divendres a Els Matins de TV3

Antonio Baños, cap de llista de la CUP, ha defensat aquest divendres la declaració pactada amb Junts pel Sí per no obeir el Tribunal Constitucional i ha subratllat el fet que "un text de quatre paràgrafs hagi unit Iglesias i Rajoy vol dir que estem guanyant". En una entrevista a Els Matins de TV3, Baños ha reiterat que la seva formació no votarà a Artur Mas, però s'ha compromès a "no fer descarrilar el procés".

El cap de llista de la CUP, en un to optimista, ha afirmat que, sobretot, la declaració pactada "no és cap pols amb Convergència" i que "aquí no hi perd ningú". "El qui hi guanya és la ciutadania de Catalunya", ha remarcat i ha afegit que "això va a bon pas perquè l'entrada a tràmit del text ja ha provocat un daltabaix".



Respecte a algunes veus que han plantejat la possibilitat que hi hagin eleccions anticipades, Baños ho ha rebutjat i ha posat en valor "el tresor" de tenir una majoria independentista al Parlament. "Parlar d'eleccions anticipades ara no toca", ha afirmat.

Coincidències amb Catalunya Sí que es Pot

Baños també s'ha referit al paper de Catalunya Sí que es Pot com un actor que la CUP ha tingut en compte "des de l'endemà de les eleccions" del 27-S. Ha assegurat que "amb el procediment no hi estem d'acord" perquè busquen un acord amb l'estat espanyol, però "en l'anàlisi sí, en el sentit que estem trinxats per les polítiques d'austeritat i que l'autonomisme no té recorregut".
Enllaç noticia :