dimecres, 4 de novembre del 2015

Albiol: ‘No veuria cap problema que s’apliqués l’article 155 de la constitució’

Dimecres  4.11.2015  10:23

PAÍS




Xavier Garcia-Albiol


El dirigent del PP de Catalunya Xavier Garcia Albiol ha declarat avui que no tindria pas cap problema que el govern espanyol apliqués l’article 155 de la constitució a Catalunya, la qual cosa implicaria la intervenció de l’autonomia, si Junts pel Sí i la CUP ‘continuen en la mateixa direcció’.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Albiol ha opinat que l’article 155 no implica necessàriament la suspensió de l’autonomia.


El dirigent popular ha dit: ‘L’article 155 faculta l’estat perquè algunes o totes les competències d’una comuniat puguin ser recuperades per l’estat. Per exemple, en un hipotetic cas el govern de l’estat podria intervenir la tresoreria de la Generalitat.

O intervenir la tresoreria i emprendre quatre o cinc accions més. Pot ser una acció primera, i després cinc o deu més, les que consideri el govern de l’estat.’

Albiol és avui a Madrid per presentar, juntament amb els dirigents de Ciutadans i del PSC, els recursos d’empara al Tribunal Constitucional espanyol contra la tramitació de la declaració independentista al parlament català. Un text que es votarà previsiblement dilluns.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/albiol-no-veuria-cap-problema-que-sapliques-larticle-155-de-la-constitucio/