dimarts, 20 d’octubre del 2015

Munté: (a Felip Puig) "El Govern no veu aquesta impossibilitat d'acord amb la CUP"

La vicepresidenta i portaveu del Govern respon així a les declaracions del conseller Felip Puig, que avisava que hi ha massa línies vermelles per pactar amb la CUP.

 

 


Neus Munté, en roda de premsa posterior al consell de Govern.   |   Gemma Aguilera 


per Gemma Aguilera
20 d' Octubre 2015


El Govern no contempla l'escenari d'unes noves eleccions el 2016. Així ho ha confirmat la vicepresidenta i portaveu del Govern, que ha deixat clar que l'executiu treballa per "complir el mandat democràtic del 27 de setembre", en referència a les declaracions del conseller Felip Puig, que ahir assegurava que veia "impossible" un pacte amb la CUP, perquè això faria que CDC hagués de creuar línies vermelles inacceptables. Munté ha admès "dificultats", però ha insistit que "no creiem que hi hagi impossibilitat d'acord amb la CUP, hi ha voluntat d'entesa i els espais de diàleg hi són". En aquest sentit, ha tornat a demanar "temps per assolir aquests acords, i discreció, i requerir aquest temps indica voluntat clar d'arribar a acords positius per a tothom".


L'executiu català "continua treballant amb el calendari ordinari", i espera que les converses entre els partits "avancin i pugui tirar endavant aquesta legislatura amb els objectius que tots coneixem". Amb tot, Munté assegura que la data del 20 de desembre "no és un element cabdal en la negociació", i en aquest sentit deixa clar que les eleccions espanyoles no precipitaran un acord si aquest no està prou madur. La vicepresidenta i portaveu del Govern ha remarcat que "no hi ha un termini màxim de temps per tancar l'acord", però que en tot cas, tant Junts pel Sí com la CUP volen arribar a acords que "permetin exercir el mandat democràtic de les urnes i les accions que calgui desenvolupar posteriorment".

Pel que fa a l'estat de les negociacions, Munté no ha volgut comentar aspectes concrets de les converses, "perquè no és pas el Govern qui està negociant", però sí que ha confirmat que "hi ha voluntat d'acord per totes les parts". L'única línia vermella seria no fer tots els esforços possibles per donar compliment al mandat de les urnes, posant en el centre la cohesió, el benestar, la qualitat de vida i la generació d'ocupació i riquesa".

Per altra banda, Munté ha assegurat que el Govern "no contempla cap altra alternativa de pacte" que no sigui formar un govern que pugui tirar endavant el procés, i que això "permeti la investidura del senyor Mas i l'inici de la legislatura". 
Suport al F.C Barcelona

Pel que fa a la nova sanció de 40.000 euros que ha imposat la UEFA al F.C Barcelona per l'exhibició d'estelades en un partit de Champions el passat 29 de setembre, la vicepresidenta del Govern ha expressat "el màxim suport del Govern al club en defensa de la llibertat expressió de les persones que acudeixen a esdeveniment esportiu", i ha remarcat que "no em sorprèn, però ens indigna veure que en altres estadis de futbol s'exhibeixen banderes prodemocràtiques o de règims predemocràtics sense que hi hagi cap resposta, i per contra es persegueixen símbols democràtics". 
Enllaç noticia :