dissabte, 17 d’octubre del 2015

Manifestació per a demanar la llibertat d’Arnaldo Otegi

Dissabte  17.10.2015  02:00

MON

El dirigent de l'esquerra independentista basca fa sis anys que és empresonat pel cas Bateragune.

 

 





Des del 16 d’octubre de 2009, el dirigent de l’esquerra independentista basca Arnaldo Otegi es troba empresonat acusat d’haver intentat de reorganitzar la formació Batasuna. Són sis anys ja d’empresonament, ara des de la presó de Logronyo, i per això moltes formacions, sindicats i entitats del País Basc han cridat a mobilitzar-se avui a la tarda pels carrers de Sant Sebastià i denunciar ‘l’entestament’ de l’estat espanyol ‘a mantenir a presó els qui no pretenien sinó cercar la llibertat pel camí de la pau’.



Pels organitzadors, la plataforma Arnaldo Askatu i la iniciativa Free Otegi Free Them All, mantenir Otegi i la resta d’acusats per l’anomenat cas Bateragune a la presó reflecteix la ‘misèria d’un estat’ que no vol resoldre el conflicte basc amb el diàleg. La manifestació també demana l’alliberament de Rafa Díez Usabiaga, condemnat juntament amb Otegi. Miren Zabaleta, Sonia Jacinto i Arkaitz Rodríguez, empresonats en la mateixa causa, ja han complert condemna.

Otegi hauria de sortir de la presó previsiblement a l’abril i Díez Usabiaga una mica més tard, ‘perquè segons que sembla no li perdonaran el temps que va cuidar la seva mare’, segons les entitats convocants.

La marxa ha rebut el suport de la coalició EH Bildu (integrada per Alternatiba, Aralar, EA i Sortu), Ezkerra Berdeak, la CUP i el Bloc Nacionalista Gallec, a més dels sindicats LAB i ELA. A títol personal, s’hi han adherit el diputat d’ERC Joan Tardà, l’ex-president dels socialistes guipuscoans Jesús Eguiguren i Doris Benegas.

Vídeo de l’ex-diputat de la CUP David Fernàndez cridant a la manifestació d’avui:





Enllaç noticia :