dijous, 29 d’octubre del 2015

Independentistes d'ICV-EUiA demanen sumar-se a la declaració d'independència

per Bernat Vilaró 29 d' Octubre 2015 a les 17.00 h

Acord d'Esquerres per la República Catalana reclama "un esforç" a CSQP per tal "d'ampliar al màxim" el suport parlamentari a la resolució" de JxSí i la CUP.

 

 

 





L'Associació d'Esquerres per la República Catalana (AE×RC) ha celebrat la proposta de resolució de Junts pel Sí i la CUP d'inici del procés cap a la independència. En un comunicat, l'entitat que integren militants i exmilitants sobiranistes d'ICV, EUiA, CCOO, UGT i Unió de Pagesos ha demanat que Catalunya Sí que es Pot s'hi afegeixi.

El text apunta que cal fer "un esforç per tal d'ampliar al màxim el suport parlamentari a la resolució", en clara referència a la coalició que encapçala Lluís Rabell. A més, AExRC defensa un procés constituent, una petició que "difícilment" trobaria el "rebuig complet" de CSQP, i per això n'espera el suport, encara que sigui de manera parcial.



En el comunicat, l'associació sobiranista es compromet a "incorporar-se activament al procés participatiu cap a la República Catalana" i hi afegeix una frase clau per buscar el suport de CSQP a la declaració: "...per avançar paral·lelament en la regeneració democràtica i en la lluita contra les desigualtats socials".

L'associació està integrada, des de la seva creació, per dirigents independentistes d'ICV, EUiA, CCOO, UGT i Unió de Pagesos. Un dels impulsors de l'AExRC és Francesc Matas (EUiA), que n'és el vicepresident. També hi ha Antoni Morral (ICV) i Josep Ferrer (EUiA). Val a dir que AExRC no és el corrent sobiranista d'ICV de Compromís per la Independència, ja que es tracta d'associacions diferents.


Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2015/10/independentistes_d_icv-euia_152681.php#.VjJXzgcXuSM.twitter