dilluns, 14 de setembre del 2015

Un congressista dels EUA defensa el dret de decidir català de les crítiques d’un càrrec de Telefónica

Dilluns  14.09.2015  13:14

PAÍS

Dana Rohrabacher, Cap de les Relacions amb la UE del Congrés Americà, debat per Twitter amb Miguel Cavero, assessor estratègic de Telefónica.

 

 





Dana Rohrabacher, Cap de les Relacions amb la UE del Congrés Americà, és un dels diversos congressistes nord-americans que la setmana passada van rebre el govern català als Estats Units. Acaba la reunió, va mostrar el seu suport al dret d’autodeterminació dels catalans. Dies després Miguel Cavero, assessor estratègic de la multinacional espanyola Telefónica, li va retreure el seu suport. Rohrabacher es va mantenir ferm en les seves posicions. Els lectors que sàpiguen anglès, poden trobar la conversa a Twitter:






















VilaWeb us ofereix traduïda al català la seva conversa a Twitter:

Miguel Cavero: Si us plau expliqui el seu suport a la sortida de Catalunya d’Espanya tot i la nostra constitució. Suposo que respecteu la Constitució dels EUA. Perquè no l’espanyola?

Dana Rohrabacher: La nostra Declaració d’Independència deixa clar que tots els pobles tenen el dret d’autodeterminació

Miguel Cavero: Però no tinc clar el seu argument. La Constitució dels EUA no s’aplica a Espanya, oi? O també hauríem de permetre portar armes?

Dana Rohrabacher: La declaració d’independència és més important que la Constitució en determinar el dret d’un poble a l’autodeterminació

Miguel Cavero: D’acord. Però la teva Declaració d’Independència no s’aplica a Catalunya. Només la Constitució Espanyola.

Dana Rohrabacher: La nostra Declaració diu que Déu va donar a tots els pobles el dret de determinar el seu destí.

Miguel Cavero: En el context del colonialisme britànic. Molt diferent de Catalunya, que mai ha estat una colònia ni un país independent.

Dana Rohrabacher: Txecs i Eslovacs van mostrar què cal fer. Britànics i Escocesos van mostrar com abordar el tema i que fos consistent amb la democràcia

Miguel Cavero: La Constitució espanyola no té valor, per a vostè? Això és el que pensen els separatistes catalans. No m’esperava això d’un congressista nord-americà!

Miguel Cavero: Dana Rohrabacher: Crec en l’autodeterminació d’una manera clara. Discuteixi la seva Constitució amb els seus companys espanyols.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/congressista-nord-america-a-un-consultor-de-telefonica-la-nostra-declaracio-dindependencia-deixa-clar-que-tots-els-pobles-tenen-el-dret-dautodeterminacio/