dijous, 3 de setembre del 2015

SCC apuja el llistó de Felipe González: amb la independència serem Corea del Nord

Dijous, 3 de setembre de 2015 05:00 h

El vocal de l’entitat unionista Ferran Brunet desbarra i dibuixa un perfil del sobiranisme proper al Diable a la Terra


Quin és el país més dolent, més dolent, més dolent del món? Fa uns anys era l’Iran, ara torna a ser Corea del Nord a ulls de molts. És per això que Societat Civil (Anti) Catalana, amb l’afany de voler dir-la més grossa que Felipe González, ha comparat una hipotètica Catalunya independent amb el règim de Kim Jong-un, per evitar que algú pugui apujar més el llistó. 




Brunet oblida comparar un Estat català també amb Ossètia i Txetxènia

En concret, un dels vocals de l’entitat unionista, Ferran Brunet, ha dit en un article a l’ABC que amb la plena sobirania, “el ‘nou país’ entraria jurídicament, políticament, econòmicament i socialment en paratges ignots, entre Sèrbia, Kosovo, Somalilàndia i Corea del Nord”. En la llista d’estats de dubtosa reputació, li ha faltat esmentar els clàssics Ossètia del Sud, Txetxènia, Abkhàzia i la República Turca del Nord de Xipre.

Tots els 'mals' junts formen el sobiranisme català



Brunet, però, va més enllà, i explica què és el ‘separatisme’ català segons ell: “Combina nacionalisme i populisme, mil·lenarisme i egoisme, carlisme i comunisme, anarquisme i postmodernisme”, i segueix dient que “vaja, el millor de cada casa; és la síntesi de tots els radicals locals junts en la desconstrucció d’Espanya”. L’ingredient de comparació amb el feixisme, per si algú el trobava a faltar, també hi és: “Barreja enginyeria social amb totalitarisme, i ho abona amb quantitats ingents de propaganda pueril”. Una descripció pròxima al Mal o al Diable en persona. L’únic element que no menciona Brunet és Artur Mas com a instigador de tot plegat. Potser el fet de viure a Catalunya li permet com a mínim escapar-se d’aquest tòpic de l’imaginari cavernari espanyol.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/428312/scc-apuja-el-llisto-de-felipe-gonzalez-amb-la-independencia-serem-corea-del-nord