dilluns, 28 de setembre del 2015

«Proclamen la independència» al balcó de l'Ajuntament de Tarragona

, Tarragona | Actualitzat el 28/09/2015 a les 16:02h
 

Els regidors d'Esquerra i la CUP han penjat una estelada mentre el convergent Albert Abelló marxava parlant pel mòbil.




Els regidors dels grups municipals d'ERC i la CUP han penjat l'estelada en un dels balcons laterals de l'Ajuntament de Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó

 
 
Ho portaven en secret des de feia una setmana i no sabien ben bé si ho acabarien fent, però després d'una sessió plenària maratoniana de més de cinc hores i els resultats de les eleccions no se n'han pogut estar. Bona part dels regidors independentistes de l'Ajuntament de Tarragona, els quatre d'Esquerra i els dos de la CUP, han penjat una estelada en un dels balcons laterals de l'edifici «proclamant», així, la independència.

Es tracta d'un acte simbòlic que no ha estat exempt d'un fet curiós: cap dels tres representants de Convergència i Unió s'hi han volgut sumar. Josep Maria Prats, d'UDC, ja havia manifestat la seva postura contrària a la separació, mentre que els altres dos, Cristina Guzmán i Albert Abelló - en principi, tot i independents, de la banda de Convergència - han marxat ràpidament del plenari. Primer ho ha fet Guzmán i posteriorment Abelló - ja oficialment afiliat a Convergència i que ha fet campanya per Junts pel Sí -, que alhora que els regidors de la CUP i d'ERC preparaven l'estelada aquest marxava per sota parlant pel mòbil.
 
 
 
El regidor convergent Albert Abelló, marxant mentre ERC i la CUP penjaven l'estelada. Foto: Josep M. Llauradó
 


Enllaç noticia :