dimarts, 1 de setembre del 2015

Merkel entra en campanya al costat de Rajoy


Dimarts  1.09.2015  11:02

PAÍS

El cap de govern espanyol exposa la qüestió de la independència catalana a la cancellera.

Diu Merkel que cal respectar la legalitat però evita respondre a una pregunta sobre si Catalunya quedaria fora de la UE.





La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha estat preguntada en una conferència de premsa conjunta amb Mariano Rajoy sobre les eleccions catalanes. Merkel s’ha posat al costat del president espanyol i ha dit que calia respectar la integritat territorial dels estats i la legislació internacional.

La cancellera ha rebut dues preguntes de la premsa sobre aquesta qüestió i ha admès que durant la reunió tots dos havien parlat ‘de la política actual tal com ho feien primers ministres i presidents del govern i en aquest context sobre la situació a Espanya’ i sobre la de Catalunya.


‘Tenim una posició molt semblant. Hi ha els tractats de la UE i tots els hem de respectar, que garanteixen la sobirania i integritat territorial de cada estat’, ha sentenciat Merkel. A més, ha afegit que al seu entendre era molt important que es respectés la legalitat nacional i internacional, un punt en què no hi havia cap mena de diferència entre allò que establien el govern espanyol i l’alemany.

Al costat d’això, però, Merkel s’ha negat a respondre una altra pregunta en què li demanaven si Catalunya restaria fora de la Unió Europea en cas d’independència. La cancellera ha esquivat de respondre a la qüestió.

Merkel i Rajoy s’han trobat per parlar de la crisi dels refugiats, en què els dos governs mantenien posicions divergents.

Rajoy i els escorcolls a CDC
A la mateixa conferència de premsa, la premsa espanyola ha demanat a Mariano Rajoy per l’escorcoll de la guàrdia civil a la seu de CDC de divendres. Ha dit que era ‘una decisió de la fiscalia’ i ha recordat que al PP ‘al seu dia li havia passat factura’ la vinculació del partit amb casos de corrupció, i ha acabat dient que era important que votés ‘tothom’ el 27-S.

‘Restar fora d’Europa i d’Espanya no té gens de sentit i em sembla profundament injust que algú es pugui sentir estranger al propi país’, ha afegit Rajoy.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/merkel-entra-en-campanya-al-costat-de-rajoy/ 

1 comentari :

jodiria ha dit...

Dons que els feixistes sempre es donen la ma ....!!!