dilluns, 28 de setembre del 2015

Mas: "Ara que ells acceptin la victòria de Catalunya. Nosaltres hauríem acceptat la derrota"

per Lluís Bou 27 de Setembre 2015

El president, Junqueras i Romeva proclamen que compliran amb el mandat democràtic que dicten les urnes per aconseguir la independència. "Un sol poble", crit repetit al Born.

 



Jordi Borràs


El president Artur Mas ha exigit aquesta nit que l'Estat reconegui la victòria de l'independentisme a les eleccions d'avui. "Nosaltres hauríem acceptat la derrota, sempre ho hem dit. Doncs ara que ells acceptin la victòria de Catalunya i la victòria del Sí", ha indicat.

Tant Mas, com Oriol Junqueras i Raül Romeva han deixat clar en la seva intervenció davant els centenars de simpatitzants que omplen aquesta nit l'esplanada del Born, que compliran amb el mandat democràtic que dicten les urnes per aconseguir la independència.


Mas, que ha estat corejat amb crits de "president", ha precisat que administraran el procés "amb sentit de concòrdia respecte a tothom, a Espanya, a  Europa i al món". "Hem guanyat, hemos ganado, We have won, nous avons gagné", ha proclamat en català, espanyol, anglès i francès davant la premsa internacional.

En la seva intervenció, Junqueras ha assegurat que l'independentisme ha aconseguit la victòria en vots i escons. "Fa anys que treballàvem per tenir un mandat democràtic explícit sobre la independència de Catalunya i aquesta nit el tenim. L'independentisme té una majoria més que suficient per tirar endavant aquest projecte", ha indicat entre grans aplaudiments.


"Ens tocarà posar els fonaments per fer possible aquest Estat independent. Aquesta nit ho farem amb un somriure, i demà ho farem amb molta responsabilitat. Estem escribint les pàgines més gloriores de la història de Catalunya", ha afegit convençut el dirigent de Junts pel Sí.

Romeva ha tancat els parlaments remarcant que Junts pel Sí treballarà per una Catalunya sempre unitat. "Un sol poble, un sol poble", ha cridat secundat pel públic.
Jordi Borràs
Enllaç noticia :