dissabte, 5 de setembre del 2015

Les veritables enquestes acosten Junts pel Sí a la majoria absoluta

  Dissabte, 5 de setembre de 2015 05:00 h

L’estudi fet pel diari Público pateix d’un problema clau, mai s’han produït unes eleccions com les del 27S, l’efecte de la coalició unitària independentista no té precedents


Els estudis electorals que tenen certs poders fàctics i alguns partits polítics mostren unes tendències molt clarificadores. Segons aquestes dades, que  són una antesala de les enquestes que s’anuncien per aquest cap de setmana, podem avançar que la coalició Junts pel Sí s’acosta a la majoria absoluta (65/68), la segona força política quedaria per sota els 20 escons i actualment existeix un lluita aferrissada entre Ciudadanos (17/18) i Catalunya sí que es pot (16/18), a aquests darrers la campanya se’ls comença a fer llarga. UDC quedaria fora del Parlament, no arriba al 3% dels vots.








Junts Pel Sí, el vot útil

La irrupció d’Albiol provoca una petita recuperació dels populars que poden superar els socialistes, i la CUP triplica escons però pateix un vot útil cap a Junts del Sí, els dubtes sobre  votar a Mas com a president tenen un cost electoral entre la gent que creu que ara toca, sense embuts, un govern clarament independentista.

Les dades actuals coincideixen bastant amb el “famós” estudi d’Òmnium que mai va fer públic i que donava guanyador a una llista unitària d’CDC i ERC amb la societat civil.

El famós estudi d’Òmnium, reconeguda la seva existència però mai publicat, ja advertia d’una victòria contundent d’una llista unitària que semblen confirmar els estudis electorals dels darrers dies.

Les cuines dels grans mitjans estan superats pels resultats de les enquestes que donen una clara victòria als independentistes. Aquest cap de setmana veurem com certs mitjans cuinen les enquestes per intentar sembrar la idea derrota entre els independentistes.  Ho tindran difícil, però no impossible, estarem atents a les diferents cuines, farem les anàlisi corresponents.

L'enquesta de El Punt/Avui coincideix amb les enquestes internes, Junts pel Sí s'acosta a la majoria absoluta, els independentistes s'acosten a la majoria absoluta en vots i UDC queda fora del Parlament 


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/429074/les-veritables-enquestes-acosten-junts-pel-si-a-la-majoria-absoluta