divendres, 18 de setembre del 2015

La Caixa resisteix la pressió i es nega a firmar un posicionament contra la independència

per Salvador Cot 18 de Setembre 2015 

Les associacions bancàries espanyoles han hagut d'assumir el document d'intimidació contra empreses i impositors dels bancs a Catalunya.

 

 




Setmana de màxima pressió en el sistema polític i financer espanyol amb la perspectiva d'una possible majoria independentista al Parlament de Catalunya. Amb totes les estructures en tensió, la banca espanyola ha optat per forçar un comunicat orientat a fomentar la incertesa entre les empreses i els impositors de "les entitats bancàries amb prersència a Catalunya" que, segons el comunicat, "afrontarien greus problemes d'inseguretat jurídica".


El comunicat sorgeix com a alternativa a la posició de les entitats catalanes, que s'han negat reiteradament a assumir un missatge d'aquestes característiques, segons diverses fonts consultades per El Món.

En aquest sentit, les entitats amb seu a Barcelona han mantingut una actitud semblant a la dels bancs internacionals, aliens al debat territorial dins de l'estat espanyol.  


Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2015/09/la_caixa_resisteix_la_pressio_i_no_firma_el_document_de_la_banca_espanyola_contra_la_indepe_150681.php#.VfxE8NIuw9Y.twitter