divendres, 4 de setembre del 2015

Els refugiats blocats a Budapest comencen una marxa a peu fins a Àustria

Divendres  4.09.2015  14:27

MON

El primer ministre hongarès Orban manté el to xenòfob en els seus discursos.




Foto: @panyiszabolcs


Milers de refugiats que des de fa dies són a l’exterior de l’estació de tren central de Budapest per a poder sortir d’Hongria han començat avui a migdia una marxa a peu en direcció a la frontera amb Àustria, en una ruta de dos-cents cinquanta quilòmetres.

Han pres aquesta decisió desesperats després d’esperar dies i dies sense poder continuar el viatge cap a Alemanya i altres estats de la Unió, i ho han fet arran de la suspensió de les connexions ferroviàries entre Hongria i Àustria.


Uns quants centenars d’ells van agafar ahir un tren que es pensaven que anava cap a Àustria, però poc després d’haver sortir de Budapest la policia hongaresa va aturar el tren i va forçar els refugiats a baixar-ne per a traslladar-los a un camp als afores de la capital.

Mentrestant, el primer ministre hongarès, Viktor Orban, manté el to desafiant, fins i tot xenòfob, dient: ‘La realitat és que Europa està amenaçada pel flux massiu de persones, moltes desenes de milions de persones podrien venir a Europa.

Ara parlem de centenars de milers, però l’any que ve parlarem de milions, i això no té final. De cop i volta veurem que som una minoria en el nostre propi continent’.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/els-refugiats-blocats-a-budapest-comencen-una-marxa-a-peu-fins-a-austria/