dimarts, 29 de setembre del 2015

El TSJC cita com a imputats Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega per la querella del 9-N

ENRIC BORRÀS Barcelona


Artur Mas en una imatge d'arxiu / PERE TORDERA


E l Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat avui com a imputats per la querella del 9-N el president en funcions, Artur Mas, la vicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera d'Educació, Irene Rigau. Mas haurà de declarar el dia 15 a les deu del matí, mentre que Rigau i Ortega ho faran el dia 13 a les deu del matí i a les quatre respectivament. El dia de la declaració d'Artur Mas, el 15 d'octubre, coincideix amb el setanta-cinquè aniversari de l'afusellament del president Lluís Companys a mans dels militars franquistes. 


El TSJC també ha citat com a testimonis la que, durant el 9-N, era directora de l'Institut Pedraforca de l'Hospitalet, Dolores Asenjo, que es va negar a cedir les claus perquè s'hi fes la consulta; l'administrador de l'empresa Focus, per un encàrrec relacionat amb el centre de premsa del 9-N; l a directora del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció de la Conselleria de Justícia, on es van fer les paperetes del 9-N;  l'assessor d'opinió pública de la conselleria de Governació, per l'administració i manteniment del web de la consulta; i el responsable de la coordinació d'incidències informàtiques del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI). Els testimonis hauran de declarar el dia 19. 

Amb les declaracions d'aquests testimonis la Fiscalia pretén "completar la imatge del quadre d'actuacions públiques desenvolupades" per al 9-N, segons l'escrit que havia enviat al tribunal. 


Enllaç noticia :


1 comentari :

Anònim ha dit...

YO TAMVE BAIG BOTAR SISI