dimecres, 23 de setembre del 2015

El cara a cara amb Junqueras arriba en un mal moment per a Margallo

Dimecres  23.09.2015  06:00

PAÍS






Avui a les 21.45 a 8TV el ministre d’Afers Estrangers espanyol, José Manuel García Margallo, i el president d’ERC i candidat de Junts pel Sí, Oriol Junqueras, faran un cara a cara anunciat, esperat i polèmic. Quatre dies abans del 27-S. El PP, la Moncloa i els principals mitjans de comunicació espanyols veuen el debat amb molta incomoditat, perquè consideren que hi poden perdre més que no guanyar. I aquesta sensació s’ha agreujat encara més des d’ahir, quan el president espanyol, Mariano Rajoy, va fer una relliscada històrica en una entrevista a Onda Cero, en què va deixar clar que els catalans no haurien de renunciar a la ciutadania europea en cas d’independència.


Aquest serà el principal objecte de debat entre Junqueras i Margallo, el de la pertinença a la UE i el manteniment dels drets dels catalans com a ciutadans europeus. Aquest debat ha desconcertat el PP, que va pressionar perquè no es fes. Segons El País, ‘un dels membres importants’ de la direcció del PP espanyol va expressar així el malestar i el desconcert pel cara a cara: ‘Això no ho entén ningú:

com pot ser que el ministre ni més ni menys que d’Afers Estrangers del govern d’Espanya converteixi el seu debat amb un líder independentista en el centre de la campanya i transformi la nostra tesi que són només unes importants eleccions autonòmiques en un plebiscit entre ells dos? És com si aquí estiguéssim com estava fa un any el govern britànic amb el referèndum escocès.’

A Albiol, tampoc no li va fer gràcia la iniciativa de Margallo, per més que ha anat dient que a ell li han demanat permís perquè es pogués fer.

I ahir Rajoy no li va fer pas cap favor a Margallo, quan va ser incapaç d’argumentar per què els catalans haurien de deixar de ser ciutadans europeus en cas d’independència.

Notícia relacionada: Tremolor de cames a Madrid amb el cara a cara Junqueras-Margallo


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/el-cara-a-cara-amb-junqueras-arriba-en-un-mal-moment-per-a-margallo/