dilluns, 10 d’agost del 2015

L’unionisme intenta rebentar TV3 des de dins

Dilluns, 10 d'agost de 2015 05:00 h

Les queixes dels partits unionistes sobre el tractament de la informació política que dóna TV3 es vehicula a través del Sindicat de Periodistes de Catalunya


Dilluns passat, en prime time, el president Mas signava el decret de convocatòria de les eleccions al Parlament més importants de la Història de Catalunya. La signatura d’aquest decret, que entrava en vigor l’endemà, va venir seguit d’una entrevista a l’aleshores encara Cap de l’Oposició, Oriol Junqueras. Toni Cruanyes justificava aquesta entrevista amb la pròpia normativa que estableix que el Cap de l’Oposició té dret a una entrevista en horari de màxima audiència a l’any. Les queixes no es van fer esperar durant la mateixa nit.



L'SPC considera que la retransmissió de TV3 de dilluns passat va ser "propaganda"


L’unionisme es mobilitza arran del que consideren propaganda de ‘Junts pel Sí’

Com ja va relatar el directe!cat, dirigents de partits unionistes tals com Enric Millo (PP), o Miquel Iceta (PSC), van criticar que l’emissora pública cobrís la signatura del decret per part del president del país, i després emetés una entrevista amb Junqueras, com a Cap de l’Oposició. Iceta ironitzava amb els tempos i es preguntava si realment en aquell moment el president d’ERC encara ostentava aquesta l’atribució parlamentària que justificava l’entrevista.

Els tentacles de l’unionisme es varen començar a moure, i el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) va traslladar una queixa en un comunicat públic acusant TV3 de “servir els interessos d’Artur Mas”. En sindicat es queixa el deure dels mitjans “és amb els espectadors i no amb el Govern o amb qualsevol candidatura”. Per l’SPC, la cobertura de TV3 de dilluns a la nit va ser un “error”, i sobretot destaquen que la cadena presentés el president d’Esquerra com a “Cap de l’Oposició”, ara que ja se sap que formarà part de la candidatura ‘Junts pel Sí’ conjuntament amb Artur Mas, malgrat que ni la candidatura està encara legalment constituïda ni Junuqeras havia deixat de ser oficialment Cap de l’Oposició. El comunicat correspon les queixes dels diputats unionistes abans esmentats, i entitats com Societat Civil Catalana, a través de Joaquim Coll, que van ficar-hi cullerada.

SPC vol confondre la població barrejant els termes “propaganda” amb “informació”


A primers de setembre de l’any passat, el Sindicat de Periodistes de Catalunya ja va criticar en un altre comunicat titulat ‘Salvem la nostra professionalitat’, la “falta de parcialitat” en la cobertura de la convocatòria de la ‘V’ a Gran Via amb Diagonal. Aleshores es queixaven que TV3 animava a participar a la manifestació fent-se ressò de les informacions per inscriure’s i anar-hi. “No podem enganyar els ciutadans donant-los propaganda enlloc d’informació”. “Cap causa mereix que llancem a les escombriaires la imparcialitat i la neutralitat que ens ha de caracteritzar com a professionals de la comunicació”. Malauradament per ells, una mobilització de més d’un milió i mig de persones pel centre de Barcelona és informació i no propaganda.

El Sindicat de Periodistes de Catalunya intenta sobredimensionar el seu punt de vista, quan la seva representació a TV3 és minoritària

Alguns mitjans unionistes han volgut identificar la protesta del sindicat contra la cobertura de TV3 amb titulars que indueixen a pensar que es tracta d’una protesta generalitzada a la televisió pública i compartida per la majoria de treballadors. El periodista Pere Mas desmentia aquest darrer extrem amb una piulada en la que especificava que l’actual representació de la secció sindical d’SPC a TV3 és actualment de 3 sobre 23 representants.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/424167/lunionisme-intenta-rebentar-tv3-des-de-dins